İŞSİZLERİN UMUDU DEVLET KAPISINDA

2010 YILINDA KAMUYA 32 BİN MEMUR ALINACAK

İŞSİZLERİN UMUDU DEVLET KAPISINDA
DÜNYA 20.10.2009 23:35:02 0

Kimi sınavdan sınava giriyor, kimi yıllarca çalışıyor. Devlette iş sahibi olabilmek herkesin hayali. Kamunun verdiği iş garantisi maaşların her ay eksiksiz yatması bu durumu iyice cazip kılıyor. Üstelik birde kriz ortamı oluşunca talep iyiden iyiye artıyor. Devletin de yeni kana ihtiyacı var. Her sen olduğu gibi 2010’da da kamu binlerce kişinin umudu olacak.

 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve meclise sunulan 2010 yılı bütçe tasarısı işsizler için yine devletin kapılarını açtı. Ortaya çıkan ayrıntılara göre yeni yılda kamu 32 Bin kişiyi iş sahibi yapacak. Alımlar açıktan atam yoluyla gerçekleştirilecek. Bu çerçevede üniversiteler açıktan atama yoluyla 4 Bin, diğer bütçeli kuruluşlar ise 21 Bin yeni memur alımında bulunabilecek. Ayrıca üniversitelere 7 Bin de akademik personel alma hakkı tanınıyor.

 

Kamuda 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 50 Bin, Emniyet Teşkilatı 30 Bin ve Sağlık bakanlığı 20 Bin personel alımı hedefliyor. Personel alımında sayıya ilişkin son sözü ise Maliye Bakanlığı söyleyecek.