İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Ramazan’da da devam ediyor

İsrail ordusunun Ramazan ayının ilk gününde Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava, kara ve deniz saldırılarında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in saldırılarıyla Gazze'deki insani kriz derinleşiyor.

İsrail
GÜNDEM 11.03.2024 10:17:00 0

İsrail ordusu, Ramazan ayının ilk gününde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece boyunca hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar, başta Han Yunus ve Zeytun Mahallesi olmak üzere çeşitli bölgeleri hedef aldı. İsrail savaş uçaklarının bombaladığı evlerde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda da bir ev hedef alındı ve saldırı sonucunda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. İsrail topçularının Han Yunus'un doğusunu, savaş uçaklarının ise Es-Sabra Mahallesi'ni bombaladığı saldırılarda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere birçok kişi hayatını kaybetti.

Mısır sınırına yakın olan Refah kentinin Selam Mahallesi'nde de tarım arazilerine yönelik İsrail saldırıları gerçekleşti. Ayrıca Gazze'nin batısı ile Nusayrat Mülteci Kampı ve sahildeki evler de İsrail uçaklarının hedefi oldu.

Sağlık ekipleri, Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan bir Filistinli ailenin enkazı altından 10 kişinin cansız bedenini çıkardı. Bu ölümlerin arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda binlerce kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurmuştu. Ancak İsrail'in saldırılarına rağmen uluslararası toplumdan yeterli tepki gelmediği ve Gazze'deki insani krizin derinleştiği vurgulanıyor.