İsrail'den Filistinlilere provokatif paylaşım: "Günahlarının bedelini ödeyen failler"

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gözaltına aldığı Filistinlileri Kuran ayetinin önünde diz çöktürerek fotoğraflarını paylaştı.

İsrail
DÜNYA 31.01.2024 17:16:00 0

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gözaltına aldığı Filistinlileri Kuran ayetinin önünde diz çöktürerek fotoğraflarını paylaştı. İsrail medyasında da fotoğraflar, "Günahlarının bedelini ödeyen failler" gibi skandal bir ifade ile verildi.

İsrail ordusu tarafından paylaşılan fotoğrafta, Han Yunus'ta IDF tarafından tutuklanan Filistinlilerin kelepçeli ve gözleri bağlı olarak tutulduğu görülüyor. Ordunun gözaltına aldığı Filistinliler, Kur'ân-ı Kerîm'de geçen bir ayetin önünde diz çöktürülmüş durumda.

İsrail ordusu, Filistinlileri Kuran ayeti önünde aşağıladı

Posterde, Ankebût Suresi'nin 14'üncü ayeti yazıyor: "Vaktiyle biz Nûh’u kendi kavmine resul olarak göndermiştik. Nûh, bin yıldan elli yıl daha az bir süreyle onların arasında kaldı. Sonunda zulümlerini sürdürürlerken onları tûfan yakaladı."

İsrail medyasından Jerusalem Post ise konuyla ilgili haberinde, "Mesaj açık; Fotoğraftaki kişiler günahlarının bedelini ödeyen failler" gibi skandal bir ifade kullandı.

İsrail'in bu provokatif paylaşımı, uluslararası toplumdan tepki çekti. Filistin Dışişleri Bakanlığı, paylaşımı "İsrail'in Filistinlileri aşağılama ve ötekileştirme çabalarının bir parçası" olarak nitelendirdi.