İSRAİL´DEN GAZZE´YE SALDIRI!

İSRAİL´İN ABLUKA ALTINDAKİ GAZZE ŞERİDİ´NE BU SABAH DÜZENLEDİĞİ 3 HAVA SALDIRISINDA 2 FİLİSTİNLİNİN ŞEHİT OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

İSRAİL´DEN GAZZE´YE SALDIRI!
/kanal16haber.com/2017-12/9/171050171b.mp4
DÜNYA 9.12.2017 13:01:12 0

İsrail´in abluka altındaki Gazze Şeridi´ne bu sabah düzenlediği 3 hava saldırısında 2 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

Gazze´deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze´nin güneyine düzenlediği hava saldırısında 20 yaşındaki Filistinli genç Abdullah el-Atl ile 30 yaşındaki Muhammed es-Safedi´nin şehit olduğunu belirtti.

 Gazze´deki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Hamas´ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları´na ait 3 farklı noktaya saldırı düzenledi.

 Kaynaklar, Gazze´nin orta kesimindeki bir noktaya 3, güney kesimindeki Han Yunus kentinde bir noktaya 2, kuzeyine de 2 füze ile saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.

 İsrail´in, dün akşam abluka altındaki Gazze´nin batı ve kuzey kesimlerinde 3 farklı noktaya düzenlediği hava saldırılarında 1´i çocuk 15 kişi yaralanmıştı. Güvenlik kaynakları İsrail´in Hamas´a ait noktalara saldırılar düzenlediğini ifade etmişti.

 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da "Orduya ait bir savaş uçağı Gazze Şeridi´nde Hamas´a ait bir eğitim kampını ve cephaneliği vurdu." ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, saldırıların dün gün içerisinde Gazze´den İsrail´in güneyine düzenlenen iki roket saldırısına karşılık olduğu ileri sürülmüş, söz konusu roketlerden birinin füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiği, diğerinin ise düştüğü yere dair arama çalışmalarının sürdüğü belirtilmişti.