İsrail ordusu, Nablus'taki Ayn Mülteci Kampı'nda boşaltılan bazı evleri karargaha dönüştürdü

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Ayn Mülteci Kampı’nda bazı Filistinli aileleri zorla evlerinden çıkardı ve evlerine el koydu.

DÜNYA 19.03.2025 15:04:00 0
İsrail ordusu, Nablus

Nablus Valisi Gassan Daglas, İsrail ordusunun sabah saatlerinden itibaren Nablus'un çeşitli bölgelerinde baskınlar düzenlediğini açıkladı. İsrail güçlerinin saldırısı sonucu bir Filistinli gencin hayatını kaybettiğini belirten Vali Daglas, ayrıca çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti. Cenazenin İsrail tarafından alıkonduğunu vurgulayan Daglas, bunun Filistinli aileler için büyük bir travma oluşturduğunu söyledi.

İsrail ordusunun baskın sırasında bazı Filistinlilerin evlerine el koyarak, bu evleri karargah olarak kullandığı belirtiliyor. Bu durum, pek çok ailenin başka bölgelere sığınmasına sebep oldu. Vali, kamp çevresinin İsrail askerleri tarafından dört bir yandan kuşatıldığını ve kentin ana girişindeki trafik akışının engellendiğini söyledi. Ayrıca, kamp çevresine takviye askeri güçlerin gönderildiği bilgisi verildi.

Sabah saatlerinde, İsrail ordusunun Ayn, Balata ve Asker mülteci kamplarına baskın düzenlediği ve çok sayıda Filistinli'nin gözaltına alındığı bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ayn Mülteci Kampı’na "sızan" İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli Adil Katuni hayatını kaybetti.

Bu baskınlar, Filistinlilerin yaşam alanlarında büyük bir huzursuzluk ve korkuya yol açarken, bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor.

Tarımda Hollanda mucizesi Türkiye’ye ilham olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turunda!

Bursa’nın 2050 vizyonu ortak akılla şekilleniyor

CHP’de gündem kurultay davası

Cumhuriyet’in 102. yılına binlerce adım

Genç girişimciler Osmangazi’de fikirlerini paylaştı

Türkiye’nin sürdürülebilir gıda geleceği Uludağ’da şekillendi

Bursa’da öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Bursa, turizmde uluslararası başarıya imza attı

Meme kanseri farkındalığı Bursa sokaklarına taşındı

Cumhuriyet’in 102. yılına özel Nilüfer koşusu heyecanı

Büyükşehir’den Cumhuriyet’in 102. yılına özel anlamlı kampanya

İnegöl’de mobilya atölyesinde yangın paniği

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "İnegöl Mobilyanın Başkenti"

Bursa’dan güçlü mesaj: Bağımlılığa kırmızı kart!

Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı

Bursaspor Muşspor maçı hazırlıklarına başladı

Yenişehir Belediyesi'nden mezbahaneye modern dokunuş

Bursa’nın kalbinde Cumhuriyet coşkusu atacak

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz: "Bir hedefiniz olsun ve asla umutsuz olmayın!"

Başkan Yılmaz muhtarlarla buluştu

CHP’li Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı

Motorine indirim yolda

“Bursa’nın gücü üreticide: Bozbey’den destek sözü”

Bursa'da 26 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi: 2 gözaltı

Bursa'da 80 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bursa’da anaokulu açılışına katıldı

Nilüfer’de pancarın öyküsü müzik, ritüel ve lezzetle buluştu

Vali Erol Ayyıldız, muhtarları ağırladı

Başkan Ercan Özel: "Muhtarlarımız, demokrasimizin ilk halkasıdır"

Yükleniyor