İSO, İKİNCİ 500 BÜYÜK ŞİRKETİ AÇIKLADI

LİSTEYE 2 ŞİRKET SOKAN İNEGÖL, 54 İLİ GERİDE BIRAKTI

İSO, İKİNCİ 500 BÜYÜK ŞİRKETİ AÇIKLADI
DÜNYA 28.08.2009 23:38:15 0

Geçtiğimiz gün açıklanan İstanbul Sanayi odası İkinci 500 listesinin ayrıntıları dün kamuoyuna duyuruldu. Buna göre listeye giren şirket sayısına göre İnegöl bir çok ili geride bıraktı. Nüfus açısından Türkiye`de bir çok ilin önünde bulunan İnegöl, açıklanan son rapor ile ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu bir kere daha göstermiş oldu.

 

Türkiye`nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde Starwood ve Küçükçalık Tekstil ile yer bulan İnegöl, önceki gün açıklanan İkinci 500 listesinde de Çilek ve Serra Sünger ile yer aldı. İnegöl bu haliyle ikinci 500`e giremeyen 40 ili ve 1 şirketi olan 14 ili geride bıraktı. 

 

Listede hiç şirket çıkaramayan 40 il bulunuyor. ÖSS, SBS gibi sınav sonuçlarında olduğu gibi sanayi de bu iller aynı kaderi paylaşıyor. İkinci devler liginde bu illeri temsil eden tek bir şirket dahi yok. Söz konusu 40 ilin ezici çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde. Yine Orta Anadolu illeri, Afyon, Isparta, Amasya`nın yanı sıra Karadeniz`den Sinop Rize de benzer kaderi yaşıyor.