İran'dan "önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak" açıklaması

İran, yeni ve gelişmiş silahlar ile ağır İHA saldırıları başlattıklarını ve önümüzdeki saatlerde bunu yoğunlaştırarak devam ettireceklerini bildirdi.

İran
Haberi Sesli Oku
DÜNYA 17.06.2025 11:36:00 0

İran devlet televizyonu, İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyumers Haydari’nin İsrail’e yönelik başlatılan misilleme saldırılarına ilişkin açıklamalarını yayımladı. Haydari, gelişmiş silahlarla donatılmış yeni nesil insansız hava araçları (İHA) ile İsrail’e yoğun saldırılar başlatıldığını ve bu saldırıların önümüzdeki saatlerde daha da artacağını duyurdu.

Haydari, geride kalan gün ve gece boyunca çeşitli tiplerde, yüksek yıkım kapasitesine sahip İHA’larla İsrail'e karşı noktasal ve yıkıcı misilleme operasyonları yürütüldüğünü ifade etti. Komutan, "Bu silahlar, Siyonist rejimin Tel Aviv ve Hayfa’daki stratejik mevzilerini imha etti." dedi.

İsrail’in İran’a Saldırısı Çatışmayı Başlatmıştı

İsrail’in 13 Haziran’da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesislere ve üst düzey askeri hedeflere yönelik düzenlediği geniş çaplı saldırılar, iki ülke arasında gerilimi tırmandırdı. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Komutanı ve birçok üst düzey askeri yetkili ile birlikte 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti. Saldırılar sonucunda 224 sivilin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İran’ın buna karşılık olarak gerçekleştirdiği balistik füze saldırılarında ise İsrail’de 24 kişinin öldüğü, 500’den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Çatışmanın büyümesi üzerine başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülke, İsrail’in saldırılarını kınayarak itidal çağrısında bulundu. Gerilimin bölge genelinde daha geniş bir çatışmaya dönüşmesinden endişe ediliyor.