İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

İnegöl'de 19 Mayıs coşkusu! Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü ile kutlandı. Gençler Atatürk'ün izinde yürüdü, bayram coşkusu sokaklara taştı.

BURSA HABER 18.05.2024 13:06:00 0
İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

Haber: Musa Koçak

İnegöl'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, büyük bir coşkuyla başladı. Protokol üyeleri ve gençlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikler, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü ile başladı.

İnegöl'de gerçekleştirilen 105. yıl kutlama etkinlikleri, Cuma günü düzenlenen etkinliklerle başladı. Eski belediye binası önünden Atatürk Anıtı'na kadar uzanan "Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü" ile kutlamalar başladı. Yürüyüşe, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kaymakam Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve siyasi parti temsilcileri ile ilçe protokolü de katıldı. Öğrenciler ve vatandaşlar da yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

Yürüyüş, İnegöl Spor Lisesi organizasyonuyla bando takımının eşliğinde gerçekleştirildi ve Atatürk Anıtı önünde son buldu. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk dansları gösterisi gerçekleştirildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Başkan Taban, pazar günü daha coşkulu bir kutlama yapacaklarını belirterek, bugünkü gençlik yürüyüşü ile ön provayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yürüyüşe katılan herkese teşekkürlerini iletti ve birlik mesajı verdi.

Başkan Taban, konuşmasında, geçmişin bilinciyle geleceğe huzurla ve emin adımlarla yürüme ve değerlere sahip çıkma çağrısı yaptı. Aynı zamanda, bağımsızlık mücadelesinin devam ettiğini ve savaşların yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Eren Arslan da konuşmasında, milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadele vererek bağımsızlığını kazandığını ve cumhuriyetini kurduğunu ifade etti. Arslan, geleceğin hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğünü belirtti ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik etti.

Program, protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, 19 Mayıs Pazar günü Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ve İlçe Kapalı Spor Salonu'nda İnegöl Spor Lisesi öğrencilerinin gösterileri ile devam edecek.


 

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Nilüfer Belediyesi’nden doğal parfüm atölyesi

Bursaspor’un genç eldiveni geçit vermiyor

Bursa’da eğitime 6,7 milyar liralık dev hamle

TEKNOSAB Lojistik Teknopark Fonu bir yılda rekor getiri sağladı

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan tatilciler kurtarıldı

Bursa'da uçan tekmelerin bedeli ağır oldu: Ehliyetlere el konuldu!

Yarıyıl Şenliği’ne coşkulu final

Bursa otoyolunda ters şerit skandalı

Donald Trump'tan İran mesajı: Anlaşma olursa iyi, olmazsa göreceğiz

Bursa’da ters yöne giren araç panik yarattı!

Yükleniyor