İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

İnegöl'de 19 Mayıs coşkusu! Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü ile kutlandı. Gençler Atatürk'ün izinde yürüdü, bayram coşkusu sokaklara taştı.

BURSA HABER 18.05.2024 13:06:00 0
İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

Haber: Musa Koçak

İnegöl'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, büyük bir coşkuyla başladı. Protokol üyeleri ve gençlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikler, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü ile başladı.

İnegöl'de gerçekleştirilen 105. yıl kutlama etkinlikleri, Cuma günü düzenlenen etkinliklerle başladı. Eski belediye binası önünden Atatürk Anıtı'na kadar uzanan "Atatürk’ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü" ile kutlamalar başladı. Yürüyüşe, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kaymakam Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve siyasi parti temsilcileri ile ilçe protokolü de katıldı. Öğrenciler ve vatandaşlar da yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

Yürüyüş, İnegöl Spor Lisesi organizasyonuyla bando takımının eşliğinde gerçekleştirildi ve Atatürk Anıtı önünde son buldu. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk dansları gösterisi gerçekleştirildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Başkan Taban, pazar günü daha coşkulu bir kutlama yapacaklarını belirterek, bugünkü gençlik yürüyüşü ile ön provayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yürüyüşe katılan herkese teşekkürlerini iletti ve birlik mesajı verdi.

Başkan Taban, konuşmasında, geçmişin bilinciyle geleceğe huzurla ve emin adımlarla yürüme ve değerlere sahip çıkma çağrısı yaptı. Aynı zamanda, bağımsızlık mücadelesinin devam ettiğini ve savaşların yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Eren Arslan da konuşmasında, milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadele vererek bağımsızlığını kazandığını ve cumhuriyetini kurduğunu ifade etti. Arslan, geleceğin hedeflerine doğru emin adımlarla yürüdüğünü belirtti ve Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik etti.

Program, protokol üyeleri ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni, 19 Mayıs Pazar günü Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu ve İlçe Kapalı Spor Salonu'nda İnegöl Spor Lisesi öğrencilerinin gösterileri ile devam edecek.


 

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

İran dan Nahçıvan Havalimanı'na İHA saldırısı

Bursa Berlin'de dünyaya tanıtıldı

MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Nilüfer’de yol ortasında bırakılan cip sürücüleri şaşırttı

Süs bitkilerinde Kestel modeli güçleniyor

Bursa 2026’da yüksek hızlı tren ağına bağlanıyor

Nilüfer’in genç sultanları 1. Lig biletini aldı

İran Silahlı Kuvvetleri: Türkiye’yi hedef alan bir füze yok

Osmangazi’de mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa’da trafik düzenlemesi tarihi değişti

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Yükleniyor