İNEGÖL YENİDEN BEYAZA BÜRÜNDÜ

KÖY YOLLARI AÇIK, MEZİTLER YİNE GEÇİT VERMİYOR

İNEGÖL YENİDEN BEYAZA BÜRÜNDÜ
GÜNDEM 10.02.2015 20:30:22 0

Meteoroloji’nin günler öncesinden uyardığı kar yağışı gece saatlerinde İnegöl’de etkili oldu. Gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ilçe merkezinde aksamaya sebep olmazken, şehirlerarası karayolları zaman zaman ulaşıma kapandı.

Mezitlerde yaşanan yoğun kar yağışından dolayı Bursa istikametinden gelip Eskişehir istikametine gitmek isteyen tırlara geçiş izni verilmiyor. Küçük Sanayi sitesi girişinde polis ekipleri tarafından durdurulan tırlar bölgedeki bir petrol istasyonunda bekletiliyor.

İlçe merkezinde Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için karla mücadele ekipleri hazırda bekletiliyor. Kar yağışının artması durumunda ilk olarak işlek cadde ve sokaklar ile kamu kurumlarının yol güzergahlarında çalışmalar yapılacak, oluşabilecek buzlanmaya karşı da tuzlama yapılacak.

Öte yandan İnegöl’e bağlı köy yollarında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 35 cm’yi bulduğu, ancak ulaşımda bir problem olmadığı kaydedildi. 40 personel, 5 kamyon,3 greyder, 9 kazıyıcı-yükleyici ile karla mücadeleye hazır olan Belediye ekipleri, her türlü ihbara karşı teyakkuzda bulunuyor.

Karla mücadele hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu anda ilçe merkezi ya da köy yollarında herhangi bir problem olmadığını belirterek “ Büyükşehir Belediyesi’nden şu an için takviye ekip istemedik. Birkaç köy yolu haricinde sıkıntı bulunmuyor” diye konuştu. Aktaş ayrıca okulların tatil edilmesi gibi bir kararın söz konusu olmadığını da belirtti.

İnegöl’de kar yağışının iki gün daha devam etmesi bekleniyor.