İNEGÖL ÇINARLARALTI DERGİSİNİN İLK SAYISI ÇIKTI

İNEGÖL ÇINARLARALTI DERGİSİ KENT MÜZESİNDE DÜENLENEN KOKTEYL İLE TANITILDI

İNEGÖL ÇINARLARALTI DERGİSİNİN İLK SAYISI ÇIKTI
DÜNYA 29.01.2010 23:30:49 0

Açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapılan İnegöl kent müzesi bugün önemli etkinliğe sahne oldu İnegöl belediyesi tarafından ilk sayısı çıkartılan İnegöl çınarlaraltı dergisini düzenlediği kokteyle tanıttı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri okul müdürleri ve muhtarların yanı sıra dergi çalışmalarında katkıları olan akademisyenler katıldı.

Tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen: 1 yılını dolduran kent müzesinin şu ana kadar 170 bin ziyaretçiye ulaştığını belirterek İnegöl çınarlaraltı dergisinin işlevi bakımından bir tarih ve kültür merkezi haline dönüşen kent müzesinin bir ürünü olduğunu belirtti.

Belediye Başkan Yardımcı Yusuf Şen in konuşmasından ardından kültür komisyonu başkanı İnegöl kent müzesi koordinatörü nedim bayram dergi hakkında bilgiler verdi.

Nedim bayramın konuşmalarından sonra İnegöl konulu doçentlik tezi hazırlayan ve dergi çalışmalarında katkıları olan Yardımcı Doçent Doktor Murat Yüceşahin ve Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu İnegöl çınaraltı dergisinin süreci hakkında bilgiler verdi.

Tanıtım kokteyline katılan bursa olay gazetesi köşe yazarları Selahattin Adıgüzeller ve İnegöl çınaraltı dergisinin ilk sayısında yazısı olan köşe yazarı Yusuf Kayışoğlu kent müzesi ve ilk sayısı çıkan dergiyi değerlendirdiler.