İmamoğlu, Erdoğan'dan randevu talep etti

İstanbul'un yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, demokrasi vurgusu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talebinde bulundu.

İmamoğlu, Erdoğan
SİYASET 4.04.2024 13:22:00 0

İstanbul'un yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık bir randevu talebinde bulundu. İmamoğlu'nun demokrasi vurgusu yaparak yaptığı bu çağrı, siyasi çevrelerde dikkatle karşılandı.

İmamoğlu, Saraçhane'deki basın toplantısında yaptığı konuşmada, demokrasi ve işbirliği vurgusu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a randevu talep etti. "İstanbul'un geleceği için birlikte çalışmaya hazırım" diyen İmamoğlu, hükümete de yerel ve ulusal meselelerde işbirliği ve adil rekabet önerisinde bulundu.

İmamoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta ise seçim sürecinde yaşanan gecikmeler oldu. Bazı ilçe belediye başkanlarının halen mazbatalarının verilmemesine tepki gösteren İmamoğlu, özellikle Tuzla'da yaşanan durumu eleştirdi. "Açık farkla kazandığımız Tuzla'da mazbatayı neden vermiyorsunuz?" sorusunu yönelten İmamoğlu, yaşanan gecikmelerin demokrasiye zarar verdiğini belirtti.