İL JANDARMA KOMUTANLIĞI KIŞLASINA SÜRPRİZ MİSAFİRLER

30 ENGELLİ ÖĞRENCİ BİR GÜNLÜĞÜNE JANDARMA OLDU

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI KIŞLASINA SÜRPRİZ MİSAFİRLER
/kanal16haber.com/2016-12/3/142549885b.mp4
GÜNDEM 3.12.2016 12:07:46 0

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü? kapsamında; Bursa İl Jandarma Komutanlığınca Bursa Şehir Merkezinde bulunan Mitat ENÇ Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu´nda öğrenim gören 30 öğrenci, jandarmanın araçlarıyla okullarından alınarak Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kışlasına ziyarette bulundu. 


Öğrencileri kışlada Bursa 1´inci İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Cengiz AKÇAY karşıladı.

Jandarmanın kullandığı araç ve teçhizatının sergilendiği stantları gezen öğrenciler, Uyuşturucu Madde Arama Köpeği (VARİS) ve Arama Kurtarma Köpeğiyle (AKFEN) eğlenceli dakikalar geçirdi.

 

Öğrenciler, Jandarma Özel Harekât Taburu (JÖH)´nun kullandığı milli üretim optik ve termal cihazları ile yine milli üretim olan BORA 12 keskin nişancı tüfeğini de yakından inceleme fırsatı buldu.

Uyuşturucu Madde Arama Köpeği (VARİS)´in uyuşturucu bulunan kutuyu bulması öğrencilerden büyük alkış aldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı Şeref Salonunu da gezen öğrenciler daha sonra Bursa 1´inci İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Cengiz AKÇAY´IN makam odasını da ziyaret etti. Makam odasındaki ziyaretin ardından Bursa İl Jandarma Komutanlığı kışlasında bulunan Jandarma´nın Mil Mi-17 helikopterini de yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, fotoğraf çektirmeyi de unutmadı.

Jandarma asker ağabeyleriyle birlikte öğle yemeği yiyen engelli öğrenciler yemeğin bitimini müteakip, Jandarma´nın İstanbul Bursa karayolu Gemlik Engürücük Mevkiinde icra edilen yol kontrol faaliyetine katıldı. Jandarma Asayiş Yeleği giyen öğrenciler karayolunda seyreden sürücülere ehliyet ve ruhsat sordu. 

03 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bursa İl Jandarma Komutanlığınca planlanan faaliyetlere katılan engelli öğrencilerin keyifli bir gün geçirmeleri sağlandı. Öğrencilerin gün boyunca katıldıkları faaliyetlerde gözlerindeki mutluluk ise dikkatlerden kaçmadı.