Tarih: 14.06.2018 14:25

İKİ ÜLKE ARASI TREN BİLETİ 55 LİRA!

Facebook Twitter Linked-in

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN, 18 HAZİRAN´DA YENİDEN BAŞLAYACAK TEBRİZ-VAN HATTINDAKİ TREN İŞLETMECİLİĞİNİN 4 ADET KUŞETLİ VAGONLA GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNİ BELİRTEREK, "240 KİŞİ KAPASİTELİ TREN TEBRİZ´DEN VAN´A 8 SAATTE VARACAK. BİLET ÜCRETİ 10,8 EURO YANİ YAKLAŞIK 55 LİRA OLACAK." DEDİ.

"TRENLER 18 HAZİRAN´DA TEBRİZ´DEN, 19 HAZİRAN´DA VAN´DAN KALKACAK"

Arslan, yaptığı açıklamada, Van´da terör örgütü PKK´nın saldırıları nedeniyle 1 Ağustos 2015´ten beri ara verilen Tebriz-Van tren seferleri için TCDD Taşımacılık AŞ ile İran İslam Cumhuriyeti Demir Yolları arasında mutabakata varıldığını ve yolculuğun yeniden başlayacağını söyledi.

İlk seferler için 18 Haziran´da Tebriz´den, 19 Haziran´da da Van´dan trenlerin hareket edeceğini aktaran Arslan, "Her pazartesi Tebriz´den her salı Van´dan trenler kalkacak. Tebriz-Van hattındaki tren işletmeciliği toplam 4 adet kuşetli vagonla gerçekleştirilecek. 240 kişi kapasiteli tren Tebriz´den Van´a 8 saatte varacak. Bilet ücreti 10,8 avro olacak." diye konuştu.

Bakan Arslan, Türkiye parkurunun 107 kilometre, İran parkurunun da 224 kilometre olmak üzere toplamda 331 kilometre olduğunu bildirdi.

"MALATYA-ELAZIĞ HATTINDA YENİ TREN SEFERİ"

Arslan, Malatya-Elazığ güzergâhında Fırat Ekspresi, Van Gölü Ekspresi ve Güney-Kurtalan Ekspresi´nin hizmet verdiğini anımsatarak, artan yolcu talepleri doğrultusunda bu hatta Malatya Ekspresi isimli yeni bir trenin eklendiğini dile getirdi.

Malatya Ekspresi´nin Malatya´dan saat 06.45´te, Elazığ´dan ise 18.00´de hareket edeceğinin altını çizen Arslan, "236 yolcu kapasiteli modern, konforlu ve klimalı setlerle işleyecek trenlerin ilk seferi arife günü Malatya´dan başlamış olacak." ifadesini kullandı.

Arslan, Malatya-Elazığ hattında tam biletin 11 lira olacağını, gençler için ücretin 5,5 lira olarak belirlendiğini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —