Tarih: 07.08.2016 21:29

İDAM KONUSUNDA NET CEVAP

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ni akın eden milyonların "idam" talebi üzerine, "Siyasi parti genel başkanları burada, sizin talebinizi biliyorlar. Onamaksa meclisten gelecek böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum onarım" dedi.

 

Yenikapı´da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alanı dolduran milyonlara hitap etti. Erdoğan konuşmasına, ?15 Temmuz gecesi bir kez daha istikbali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini Fetullahçı Terör Örgütü´ne teslim etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum? diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan alanı dolduran vatandaşların idam talebi üzerine ise şunları söyledi:
"Siyasi parti genel başkanları burada, sizin talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verece merci TBMM´dir. Meclisin böyle bir kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Onamaksa meclisten gelecek böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum onarım. Vatan Caddesi´nde vücudu ikiye ayrılmış kardeşimi gördüğüm zaman, bunu kenara koymak mümkün mü? Ankara´da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaktan yağdırılan bomba ile başı vücudundan ayrılmış olan hanım kardeşimin başı kongre merkezinin çatısına uçmuştu. Bunu gördükten sonra biz kalkıp neymiş ?AB´de idam yokmuş´. Amerika´da var. Japonya´da var. Çin´de var. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Onlarda olunca oluyor da, gerekirse burada zaten 84´e kadar vardı. Ondan sonra kaldırıldı. Bu millet egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre böyle bir kararı veriyorsa, öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karar uyacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —