HÜSEYİN ŞAHİN´İN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

MOBİLYADA KDV ORANLARI MAYIS´A KADAR %8´E DÜŞÜRÜLDÜ

HÜSEYİN ŞAHİN´İN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ
/kanal16haber.com/2017-2/3/193447062b.mp4
POLİTİKA 3.02.2017 16:58:47 0

 

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Ak parti Milletvekili Hüseyin Şahin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım´a sunulan ve mobilya sektöründen gelen talep üzerine yüzde 18´lik KDV oranını üç aylığına yüzde 8´e düşürülmesine ilişkin girişimi olumlu sonuç verdi.

KDV ve ÖTV oranının düşürülmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete´de yayınlanırken karar, uzun süredir bu yönde talebi olan mobilya sektöründe memnuniyet yarattı.

 

Hüseyin Şahin konuya ilişkin, mobilyacıların vergide KDV oranının yüzde 8´e düşürülmesi yönünde talepleri olduğunu, hükümetin bunu değerlendirerek adım attığını ifade etti. Şahin;

?30 NİSAN´A KADAR ÜÇ AYLIK DÖNEMDE MOBİLYA ÜRÜNLERİNDE KDV ORANI YÜZDE 18 DEĞİL, YÜZDE 8 OLARAK UYGULANACAK VE ÜÇ AYLIK UYGULAMA BİLE MOBİLYA PİYASASINI CANLANDIRACAK.

 SATIŞLARIN ARTMASI İLE MOBİLYACILAR NAKİT SIKINTINI AŞMIŞ OLACAK. MOBİLYA FİYATLARINDA OTOMATİK OLARAK YÜZDE 10 İNDİRİM YAPILMIŞ OLDU. HEM MOBİLYACILAR, HEM TÜKETİCİLER BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİ?         dedi. 

 


Düzenleme ile ilgili açıklama yapan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ, yapılan değişikliği olumlu karşıladıklarını indiriminin 3 aylığına değil de sürekli yüzde 8 olarak uygulanmasının mobilya sektörüne nefes aldıracağını söyledi.

İMOS Başkanı Uğurdağ, "Bakanlar kurulunun yaptığı düzenleme ile yüzde 18´lik KDV oranını yüzde 8´e indiren bu gelişmeyi oldukça olumlu buluyoruz. Öncelikle bu düzenlemeyi yapan devlet büyüklerimize teşekkür etmek isterim. KDV oranlarındaki bu değişikliğin sezonun hareketlenmeye başlayacağı bir dönemde yapılması ve ayrıca yaklaşan MODEF fuarı öncesi uygulanması sektör temsilcileri olarak bizleri gelecek adına ümitlendiriyor. Hatırlayacağınız gibi 2009 senesinde böyle bir düzenlemeye gidilmişti ve sektörümüz bundan çok ciddi fayda sağlamıştı. Ekonomik canlanmaya büyük katkıları olmuştu? dedi.

Uygulama süresinin daha uzun tutulmasının sektöre daha fazla fayda sağlayacağını belirten Uğurdağ değerlendirmesini şöyle tamamladı: ?Konunun bu yönü bizler için olumlu ve destekliyoruz. Ancak bu düzenlemenin 2009 yılında olduğu gibi kısa süreli olmaması ve daimi bir hale dönüştürülmesi bizim asıl beklentimizdir. Tüketimin artması, piyasanın canlanması ve üretimde kullanılan tekstil ürünlerindeki KDV oranının girerken yüzde 8 ama çıkarken yüzde 18 olmasının getirdiği zararları en aza indirgemek açısından uygulamanın daimi olmasının sektör adına olumlu getirileri olacağını düşünüyoruz. Doğru atılan adımlarda süreklilik sağlanabilirse bu hamleler çok daha faydalı bir hale gelecektir."