Tarih: 30.07.2018 11:55

HESAP İŞLETİM ÜCRETİNE İPTAL

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca banka kullanıcısını sevindiren haber, Danıştay´dan geldi.  Hesap işletim ücreti yönetmeliğini oy birliğiyle iptal etti. Bundan sonra vatandaştan hesap işletim ücreti adı altında ücret alınamayacak.

HESAP İŞLETİM ÜCRETİNE İPTAL

 Danıştay, iptal kararına gerekçe olarak, hesap işletim ücretinin niteliğinin ortaya konulmamasını gösterdi. Hesap işletim ücretinin "ücret, komisyon ve masrafların haklı, makul ve belgeli olması gerektiği" kriterlerine aykırı olduğuna dikkat çekti.

Bu kararla hesap sahipleri geçmişe dönük 10 yıllık hesap işletim ücretlerini  de geri alabilecek.

HESAP İŞLETİM ÜCRETLERİNE İADE SÜRECİ

Bunun için ilk olarak kesilen hesap işletim ücreti dekontlarını bankalarından talep etmeleri gerekiyor. Ardından bankalarına bir dilekçe yazarak ücretlerin iadesini isteyebilecekler.

İade talebi için başka yollara da başvurulabilir. Dilekçe yazmak, noterden ihtarname göndermek ya da iadelei taahhaütlü şeklinde talepte bulunmak mümkün.

BANKALARDAN RED CEVABI GELİRSE YAZILI TALEPTE BULUNMAK GEREKİYOR

Bankaların ilk etapta taleplerin büyük çoğunluğunu reddetmesi bekleniyor. Red cevabı gelirse veya bir cevap gelmezse söz konusu dekontlarla hesap sahiplerinin yazılı talepte bulunması gerekecek. Bu belgeleri ilçe kaymakamlıklarındaki Tüketici Hakem Heyetlerine teslim edecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —