GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ YEDEK PARÇA ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ

EKİPLER BURSA´DA TOPLAM DEĞERİ 3,5 MİLYON TL OLAN VE ÜZERİNDE YAKALAMA KAYDI OLAN OTOMOBİLLERİ PARÇALAYIP SATAN ÇETEYİ ÇÖKERTTİ

GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ YEDEK PARÇA ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ
/kanal16haber.com/2017-11/29/123556338b.mp4
GÜNDEM 29.11.2017 12:31:10 0

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Bursa´da üzerinde haciz, trafikten men, yakalama kaydı olan ve yabancı plakalı olup ülkede kalış süresi dolmuş araçların parçalanarak satıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen Ankara ve Bursa Gümrük Muhafaza Ekipleri merkezden koordine edilen bir operasyonla Bursa´da belirlenen 7 ayrı adrese baskın düzenledi.

Eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 2 kişiye ait 7 farklı oto yedek parça dükkânında aralarında lüks araçların da bulunduğu, herhangi bir fatura veya evrak ibraz edilemeyen toplam 40 adet otomobil ve otomobil iskeleti ile 79 adet araç motoru ve motor bloğu ile tamamen parçalanıp satılmış olan 12 adet otomobile ait ruhsat bulundu.

Bursa 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin arama ve el koyma kararına istinaden gümrük muhafaza personeli tarafından işyerlerinde bulunan otomobil ve motorlara el konuldu.

İş yeri sahipleri ve çalışanlar hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı´nca soruşturma başlatıldı.