Gökçek´ten Mimarlar Odası´na tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara´da patlamanın olduğu Demokrasi Meydanı´na yapılacak anıt için Mimarlar Odası´nın yarışma başlatma açıklamasına tepki göstererek, ´Hadi oradan. Haddinizi bileceksiniz´ dedi.

Gökçek´ten Mimarlar Odası´na tepki
POLİTİKA 20.10.2015 12:44:07 0

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara´da patlamanın olduğu Demokrasi Meydanı´na yapılacak anıt için Mimarlar Odası´nın yarışma başlatma açıklamasına tepki göstererek, "Mimarlar Odası, Demokrasi Meydanı´ndaki anıt için yarışma açacakmış. Hadi oradan. Haddinizi bileceksiniz? dedi.

Başkan Gökçek, Ankara´da 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama sonrası, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi´nin, Gar önündeki meydana "Demokrasi Meydanı" adını verdiğini ve buraya bir anıt yapılması yönünde Fen İşleri Daire Başkanlığı´nı görevlendirdiğini hatırlattı.

Başkan Gökçek, bulvar, cadde ve meydanlarda yetkinin Büyükşehir Belediyesi´nde olduğunu hatırlatarak, kaldırım seçmek için bile Mimarlar Odası´na izin verilmeyeceğini bildirdi. Mimarlar Odası´nın kapasitesinin ölçümü için Güvenpark içine WC projesi hazırlama önerisini de hatırlatan Gökçek, ancak Güvenpark projesinin tamamlanmasından sonra diğer projeleri düşünebileceklerini belirtti. Başkan Gökçek, Mimarlar Odası´nın Demokrasi Meydanı´na konulacak anıt için yarışma açılacağı açıklamasına twitter hesabından tepki göstererek şu görüşleri paylaştı:

?Mimarlar Odası, Demokrasi Meydanı´ndaki anıt için yarışma açacakmış. Hadi oradan. Haddinizi bileceksiniz. Deseniz ki, ´Ne olur müsaade edin, kaldırımı biz seçelim´. Size o imkanı bile vermeyiz. Çünkü hem zihniyetiniz yanlış hem de sanat yönünüz yok. Önce Güvenpark tuvalet projesini yapacaksınız. Ben ve personelim, sizin projenizi beğenecek. Başka şeyleri sonra düşüneceğiz. Anladınız mı??