GELEN TEPKİLER HAREKETE GEÇİRDİ

SAMANLIK OLARAK KULLANILAN CAMİ TEMİZLENDİ

GELEN TEPKİLER HAREKETE GEÇİRDİ
GÜNDEM 20.03.2015 19:32:11 0

Şehrin en dinamik haber portalı olan inegölonline.com`un haberi ses getirdi. 3 Aydır samanlık olarak kullanılan cami temizlendi. Skandal görüntüler Muratbey mahallesinde kaydedildi. Kapısı ve pencereleri olmamasına rağmen genel yapısı bozulmayan ve içerisindeki dini yazıları hala bünyesinde barındıran cami, mahallede hayvan besiciliği yapan birkaç kişi tarafından yaklaşık 3 aydır samanlık olarak kullanılmaya başlandı.

 

Yaklaşık 15 yıl önce yaşanan heyelanda 15 metre kayan camiyi samanlık olarak kullanan vatandaş kötü bir niyeti olmadığını belirtti, herkesten özür diledi.

 

Medyada çıkan haberler ve gelen tepkiler üzerine mahalle sakinleri apar topar caminin içindeki samanları boşaltmaya başladı. Caminin ne durumda olduğundan haberi olmayan ilçe müftüsü de köye giderek çalışmaları takip etti.

 

Kamuoyunda oluşan büyük tepki üzerine camideki samanlar boşaltıldı. Vatandaşlar tarafından detaylı temizliği de yapılan cami eski haline döndü. Heyelan nedeniyle harabe halde görülen caminin içerisindeki yazıların sökülmesinin ardından yıkılacağı öğrenildi.