Tarih: 27.05.2018 13:23

GAZZE´DEKİ GÖSTERİLERDE ÖLENLERİN SAYISI 122 OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Gazze Şeridi´nde Filistinlilerin yaptığı Büyük Dönüş Yürüyüşünde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 41 yaşındaki Hüseyin Ebu Uveyda bu sabah hayatını kaybetti. Yürüyüşte hayatını kaybedenlerin sayısı 122´ye yükselirken yaralananların sayısı da 13 bin oldu. 



Gazze´nin İsrail sınırında Filistinli mültecilere ülkelerine geri dönüş hakkı verilmesi için 30 Mart´ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşünün dokuzuncu Cumasında 109 kişi İsrail askerlerinin saldırısında yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı dün, ?ablukaya rağmen devam´ isimli Cuma gösterilerinde İsrail askerlerinin gerçek mermi kullanarak açtığı ateş ve gaz yaşartıcı bomba sebebiyle 109 kişinin yaralandığını söyledi.

Bakanlık yaralananlar arasında 7 çocuk ve 4 kadının bulunduğunu açıkladı. Hamas ve İslami Cihat Liderleri bir gün önce yaptığı açıklamada, İsrail´in Gazze´ye 11 yıldır uyguladığı abluka kaldırılıncaya kadar protestoların devam edeceğini söyledi. 
Büyük Dönüş Yürüyüşünde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 41 yaşındaki Hüseyin Ebu Uveyda bu sabah hayatını kaybetti. Ebu Uveyda´nın Gazze´nin doğu kesiminde dondurma sattığı belirtildi. 



Daha önce, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşünde İsrail askerlerinin ateş açmasıyla yaralandıktan sonra Kudüs´te Aziz Joseph hastanesinde tedavi gören Yaser Habip adında Gazzeli de hayatını kaybetmişti. 


/kanal16haber.com/2018-5/27/134148831b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —