Tarih: 19.08.2015 13:33

Firari savcıları koruyup Erdoğan´a hakaret ettiler

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ´ın,Almanya´ya kaçan Zekeriya Öz´ü istemesi gözler ülkeye çevrildi. Almanya´daki AK Parti karşıtı Türk kökenli milletvekilleri kaçak eski savcıları koruyacaklarını Öz ve Kara´nın Almanya´da iltica talebinde bulunmaları gerektiği yönünde basına açıklamalar yaptı.

İşte o vekillerin demeçleri: 

´HAZIRIZ´

Almanya Sosyal Demokrat Parti Berlin Eyaleti Milletvekili ve ceza hukuku avukatı olan Erol Özkaraca kaçak savcıları korumakla kalmadı bir de kaçaklar için ?kurtulma´ mesajı verdi. Özkaraca ?Eğer Zekeriya Öz, Almanya´ya iltica başvurusunda bulunursa, burada kalma şansı var. Almanya´daki iltica yasasıyla Öz´ün durumunda olan politik suçluları koruyoruz? diyerek alenen ?iltica başvurusunda bulunun´ dedi. Özkaraca bununla da kalmadı: Eğer hukuksal destek isterse buna hazırım. 

 

KABUL EDİLEBİLİR

Akşam´ın ulaştığı Özkaraca ?Alman İltica Yasası´na göre Alman makamları derinlemesine Öz´ü dinlemek ve anlatılanları soruşturmak zorunda. Eğer Öz´ün gerçekten siyasi baskı ya da politik görüşleri dolayısıyla böyle bir talepte bulunduğuna kanaat getirilirse iltica talebi kabul edilir. Öz´ün geçmişini göz önünde tutup bugüne de baktığımda politik görüşleri dolayısıyla bu baskıya uğradığı ihtimali çok güçlü dolayısıyla büyük ihtimalle iltica başvurusunu kazanır? dedi. 

İFADE VERMİŞ

Zekeriya Öz´ün dün Frankfurt am Main Savcılığı´na uzun süren bir ifade verdiği iddia edildi. Frankfurt am Main Savcılığı basın yetkilisi ise bilgisi olmadığını ifade etti. 

ERDOĞAN´A HAKARET

Almanya Yeşiller Partisi´nden Memet Kılıç ?İslamcılar? diyerek suçladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik ?İslamcının demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi kaygısı yoktur. O sadece gücü ele geçirip yağma yapar. Türkiye´de İslamcıların Almanya´ya verecek hukuk dersleri yoktur? diyerek hakaret etti. 

´ALMANYA İADE ETMESİN´ DESTEĞİ BAŞLATTILAR

Sol Parti Berlin Eyalet Milletvekili Hakan Taş ise Alman makamlarını aklı sıra uyararak ?Öz´ün Türkiye´de siyasi iktidarın kurbanı olduğu yönünde bir düşünce sabitlenirse Almanya´dan iltica talebinde bulunabilir? şeklinde bir açıklama yaptı.Taş´ın açıklamasına bir destek de partisinden Federal Milletvekili Sevim Dağdelen´den geldi. Dağdelen´de Alman makamlarını manipüle ederek ?AKP rejiminden buraya kaçan hiç kimse Almanya tarafından Türkiye´ye geri gönderilmemeli, Alman hükümetinden de bunu bekliyorum? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —