Filistin destekçisine yumruk atan üniversite öğrencisine beraat

İstanbul'da Filistin için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy, kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.

Filistin destekçisine yumruk atan üniversite öğrencisine beraat
ASAYİŞ 21.02.2024 17:25:00 0

İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye "Sen tam bir Arap sevicisisin" diyerek saldırdığı iddia edilen sanık Ege Akersoy'un yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, Akersoy'u kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Akersoy, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan ise beraat etti.

2023 yılının Temmuz ayında İstanbul'da Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek için bir araya gelen grupta yer alan Akersoy'un, elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan bir kişiye yumruk attığı ve "Sen tam bir Arap sevicisisin" dediği iddia edilmişti.

Savcılık, Akersoy'un kasten yaralama ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

Mahkeme, Akersoy'un kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Akersoy, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan ise beraat etti.