"Fikret Aslan: '3 ayda makası açtık, milletin umudu olduk'"

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan: "Anahtar Parti’nin topluma bakış açısı, hâkim devlet anlayışı değil, hadim devlet anlayışıyla hizmet edecek bir iradeyi ortaya koymaktır."

GÜNDEM 21.04.2025 16:14:00 0

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan, Kanal 16'yı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Aslan’a, Kanal 16 Genel Koordinatörü Mustafa Özdal eşlik etti. Ziyaret sırasında Bursa’daki teşkilatlanma çalışmaları ve partinin gelecek vizyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aslan, Anahtar Parti’nin kısa sürede kat ettiği mesafeye dikkat çekti.

 

 

Başkan Aslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle Bursa’daki örgütlenmemizle ilgili birkaç bilgi paylaşarak başlayalım. Bursa milletimiz ve tarihimiz açısından çok önemli bir yerdir. Ecdat yadigârı olan bu şehir bize emanettir. Biz ‘Bismillah’ı Bursa’dan çektik ve bu ‘Bismillah’ın bereketini de elhamdülillah görüyoruz. 3 bin kişiyle başladığımız il yapılanmamızı, bugün 65 kişilik genç, dinamik, Bursa’mızın ve memleketimizin sorunlarını çözmede katkı koyacak bir yönetim kuruluna dönüştürdük. Yaklaşık 15 ilçemizde yapılanmamızı tamamladık, iki ilçemizle de görüşmelerimiz devam ediyor. Kadromuzu tamamlayarak, mahalle temsilciliklerimize kadar uzanan bir yapılanmayla milletimizin huzuruna en kısa zamanda tam kadro olarak çıkacağız.

SİYASETİ FOMARA SIKIŞIKLIĞINDAN KURTARDIK

Ama bugün itibariyle Bursa’da il binamızı oluşturmuş, aynı zamanda bir sosyal yaşam merkezi kurma fırsatını da yakalamış bulunuyoruz. Türkiye’de sıkışan demokrasiyi açmak adına, Bursa’da da demokrasimiz Fomara Meydanı’na sıkışmıştı. Milletimiz siyaseti Fomara’dan ibaret görüyordu. Ama Anahtar Parti, bu sıkışmış yapıyı biraz daha şehrin rahat, daha ‘relax’ alanlarına taşıyarak siyaseti bir yaşam merkezi şekline dönüştürecek bir iradeyi ortaya koydu ve güzel bir il binası oluşturdu. İnşallah 14 Haziran’da genel başkanımızın Bursa’ya gelişiyle il binamızın açılışını yapacağız. Sizleri de bu açılışta, o heyecanı bizimle birlikte yaşamaya davet ediyoruz.”

 

 

“3 AYDA MAKASI AÇTIK”

Parti yapılanmasına ilişkin süreci değerlendiren Aslan, şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar biz, 8 ay önce siyasal bir parti olma niyetiyle yola çıkan, 28 Kasım’da bu iradesini kurumsallaştıran, 15 Aralık’ta da Bursa’da ‘Bismillah’ diyen bir hareket olarak; 20 Nisan itibariyle Türkiye’de yapılabilecek herhangi bir genel seçime, 6 ay sonrası için partisini hazır hale getirmiş bir teşkilatız. Bu çeyrek asırlık dönemde bu işi başaran, bu kadar kısa sürede gerçekleştiren ikinci bir siyasal yapı yoktur. Çünkü biliyorsunuz, Türkiye’nin millet tarafından karşılık gören son 25 yılda sadece iki partisi olmuştur.

Bunlardan biri Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. 1998’deki postmodern darbe süreciyle başlayan hareket, 2001’de tüm yapılarını oluşturmuştur ki bu süreç 3,5 yıl almıştır. İYİ Parti ise 2014’te başladığı süreci 2019’da tamamlamıştır. Ama bizim yapımız, yani Anahtar Parti, 28 Kasım’da kurulan bir parti olarak, sadece 3 ayda diğer yapılar arasından sıyrılmış, milletine doğru makasını açmış ve büyük bir teveccüh görmüştür. Dün itibariyle genel kongresini de tamamlamıştır ve bu çok önemli bir şeydir.

Bu kadar kısa sürede Türkiye yapılanmasını tamamlayıp genel kongresini gerçekleştiren başka bir parti yoktur. Bu içe dönük yapılanmamız, milletimizi ilk günkü gibi heyecanlandırmış; milletimizin geleceğinde, çocuklarımızın hayal kurabileceği bir memleket inşa etme noktasında inandırmış bir yapıdır. Kendi dinamiklerindeki heyecanı hiç kaybetmemiştir. Ama bu heyecanı milletimize yansıtabilmek adına, mahalle teşkilatlarını kurma ve içe dönük çalışmalarını tamamladıktan sonra; 14 Haziran’dan itibaren inanıyorum ki sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il bunu yansıtacağız.

 

 

HAKİM DEVLET ANLAYIŞI DEĞİL HADİM DEVLET ANLAYIŞI

Sokağın sesinin Meclis’e yansıyacağı bir iradeyi, bir koridoru açacak olan Anahtar Parti’dir. Çünkü Anahtar Parti’nin topluma bakış açısı, hâkim devlet anlayışı değil, hadim devlet anlayışıyla hizmet edecek bir iradeyi ortaya koymaktır. Siyaset uzun soluklu koltuklar işgal edildiğinde otokratik bir yapıya dönüşür. Otokratik yapılar devleti iş kapısı olarak gören bir mantıkla yönetmeye başlar ve bu üretimi sekteye uğratır. Bu nedenle biz, gelecek dönemde milletimizin daha üretken olabileceği, devletin hizmet kültürüyle, hadim devlet anlayışıyla hareket edecek bir yapıyı Anahtar Parti ile inşa edeceğiz, inşallah.”

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Ömer Çelik: Pakistan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Bakan Uraloğlu: Dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz

Çeşni

İşte Hindistan'ın askeri gücü: "1.46 Milyon personel"

Pakistan’ın askeri gücü: 700 bin asker, 170 nükleer başlık

Yerlikaya: Kabine dönemimizde 237 bin suç unsuru oluşturan hesap tespit ettik

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Osmangazi Belediyesi'nden ahududu yetiştiriciliğine destek

Pala: “UEDAŞ’ta şeffaflıktan eser yok!”

Bursa'da minikler sporla buluştu

104 yaşındaki hasta, kapalı kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Geçirdiği kazadan 55 gün sonra hayatını kaybetti

Motosikletle gelip, kıraathaneye kurşun yağdırdı

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi: Yarısı Bizden'de süreçler hızlandırılacak

Siber suçlarla mücadele kapsamında 568 şüpheli yakalandı

Yükleniyor