FETÖ'ye Kıskaç-6 Operasyonu! 42 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde düzenlenen "Kıskaç-6" operasyonlarında 42 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

FETÖ
ASAYİŞ 15.02.2024 10:24:00 0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Kıskaç-6" operasyonlarında 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların emniyet müdürlüklerince 14 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı: "Kıskaç-6" operasyonlarında 42 FETÖ şüphelisi yakalandı

Operasyonların gerçekleştirildiği iller arasında Konya, Ardahan, Manisa, Kayseri, Bursa, Rize, Çanakkale, Şanlıurfa, Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale ve Eskişehir'in bulunduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, şüphelilerin örgütün "gaybubet evlerinde" barındığını ve örgütün "askeri mahrem yapılanması" ile "emniyet mahrem yapılanması" içinde yer aldığını belirtti.

Operasyon detayları ve yakalanan şüphelilerin durumu

Operasyonlar sonucunda sahte kimlikler, büyük miktarda Türk lirası ve dijital materyallere el konulduğunu aktaran Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, halkın desteğiyle terör örgütlerinin nefesini keseceklerini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamaları, Türkiye'nin terör örgütleri ve işbirlikçilerine yönelik kararlı mücadelesini bir kez daha ortaya koymaktadır.