Tarih: 10.05.2018 20:27

FETÖ´CÜ ZEKERİYA ÖZ´ÜN ARKADAŞINDAN ÇARPICI İTİRAFLAR

Facebook Twitter Linked-in

BURSA´DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA AÇILAN DAVADA FİRARİ ESKİ SAVCI ZEKERİYA ÖZ´ÜN LİSEDEN SINIF ARKADAŞI OLDUĞU İLERİ SÜRÜLEN İTİRAFÇI İŞ ADAMININ VERDİĞİ EK İFADEDE ÖZ İLE İLGİLİ İLGİNÇ DETAYLARA YER VERİLDİ. ZEKERİYA ÖZ´ÜN FİRARİ AKIN İPEK´E AİT DATÇA´DAKİ OTEL BÜNYESİNDEKİ GÜNLÜĞÜ 4 BİN LİRA OLAN LÜKS VİLLADA 10 GÜNLÜK TATİL YAPTIĞI, TATİLE BİRLİKTE GELDİĞİ İŞ ADAMININ İSMİNİN ÖZ´ÜN DUBAİ GEZİSİ SORUŞTURMASINDA DA GEÇTİĞİ BELİRTİLDİ.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde süren, eski vali Şahabettin Harput´un da aralarında bulunduğu 14´ü tutuklu 60 sanıklı davada yargılanan ve 12 Ocak´taki duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K.´nın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için verdiği ek ifadede, özellikle firari Zekeriya Öz hakkında dikkati çekici bilgiler yer aldı.

İfadesinde, Öz´ün liseden sınıf arkadaşı olduğunu ve savcı olduktan sonra da zaman zaman görüştüklerini belirten iş adamı, ?Zekeriya Öz´ün Ergenekon savcılığı yaptığı dönemde örgüt elebaşı Fetullah Gülen´in kendisini cesaretinden dolayı tebrik ve dua ettiğini söylediğini duydum. Savcı olmadan önce serbest ticaret yaptığını hatta bu esnada esnaf mütevelli toplantılarına katıldığını duydum? dedi.

GÜNLÜĞÜ 4 BİN LİRA OLAN VİLLADA 10 GÜN TATİL

Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı itiraflarına devam eden iş adamı M.K., Öz ile firari Akın İpek´in sahibi olduğu Muğla´nın Datça ilçesindeki bir otelde tatil yaparken karşılaştıklarını belirtti. Öz´ü orada müteahhitlik yapan bir iş adamıyla birlikte gördüğünü kaydeden itirafçı iş adamı, ?Zekeriya Öz gibi sabit maaşı olan bir savcının günlüğü 4 bin lira olan bir villada 10 günlük tatile gelmesi bende şüphe uyandırdı. Kendisi her ne kadar ´Memur indirimi alarak konaklama ücretini kendim karşıladım´ dese de bana pek inandırıcı gelmedi. Beraber geldikleri iş adamının adı, Zekeriya Öz´ün Dubai gezisiyle ilgili yürütülen soruşturmada da geçmişti" ifadelerini kullandı.

FİRARİ ÖZ YÜRÜTTÜĞÜ BÜTÜN SORUŞTURMALARI 5 FLAŞ DİSKE KOPYALAMIŞ

17-25 Aralık kumpasından yaklaşık 2-3 ay sonra İstanbul´da bir kez daha firari eski savcı Öz ile bir araya geldiğini ifade eden itirafçı iş adamı, Öz´ün kendisine 17-25 Aralık kumpasından elebaşı Fetullah Gülen´in haberinin olduğunu, sonuna kadar gidilmesi yönünde talimat verdiğini söylediğini kaydetti.

Öz´ün açığa alınmasından sonra yaptığı başka bir görüşmeden de bahseden M.K. şunları söyledi:

"Ayrıca yine önemli bulduğum bir konu ise 17-25 Aralık 2013 sonrasında kendisi açığa alındıktan sonra yapmış olduğumuz bir görüşmede, şu ana kadar yürüttüğü bütün soruşturmalara ait tüm dosyaların bir flaş diskte kayıtlı olduğunu söyledi. Bu flaş disklerin çoğaltılarak 5 kişiye dağıtıldığını, bunların bir tanesinin kendisinde, bir tanesinin de kendisinin bildiği bir şahısta olduğunu, diğer üç tanesinin ise kimde olduğunu bilmediğini söylemişti." 


/kanal16haber.com/2018-5/10/203306625b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —