Tarih: 26.04.2017 09:26

FETÖ ÜYESİ 21 KİŞİ TUTUKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 kişiden 21´i tutuklandı. 
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ´ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan İrfan Eğitimciler Derneği´nin yönetici ve üyelerinden oluşan 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 18 Nisan´da Bursa, Şanlıurfa ve Antalya´da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 35 zanlı gözaltına alındı.
Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullandıkları, Bank Asya´yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları ve 17-25 Aralık sonrası hükümet aleyhinde algı oluşturmak için gösteri ve eylem yaptıkları belirlenmişti. Sorgusu tamamlanıp bu sabah adliyeye sevk edilen 33 kişiden 21´i tutuklanırken, 12´si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 2´sinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —