Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı 30 derbiye çıktı

Galatasaray’ın kaptanı Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 30 derbiyle bu alanda takımın en deneyimli ismi olarak yer alıyor.

SPOR 17.05.2024 11:34:00 0
Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı 30 derbiye çıktı

Galatasaray’ın kaptanı Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 30 derbiyle bu alanda takımın en deneyimli ismi olarak yer alıyor. 
Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, pazar günü evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu önemli müsabakada sarı-kırmızılıların kaptanı Fernando Muslera, derbilerde takımın en deneyimli futbolcusu olarak dikkat çekiyor. 
2011 yılında takıma katılan Uruguaylı file bekçisi, bugüne kadar 25’i Süper Lig, 4’ü TFF Süper Kupa ve 1’i Türkiye Kupası finali olmak üzere 30 kez Fenerbahçe derbisinde görev aldı. Deneyimli kaleci öte yandan kariyerinde en çok da Fenerbahçe’ye karşı forma giydi. 
Muslera’nın oynadığı Fenerbahçe derbilerinde Galatasaray, 1’i hükmen toplam 12 kez sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe de 1’i TFF Süper Kupa’da penaltılarla olmak üzere 8 defa rakibini mağlup etti. 10 mücadele ise berabere sona erdi. 

Bu sezon ligde 17 maçta kalesini gole kapadı 
Fernando Muslera bu sezon Süper Lig’de 36 maçın 35’inde forma giydi. Gösterdiği başarılı performansla şampiyonluk yarışında takımına önemli katkı veren Muslera, sarı-kırmızılıların ligin en az gol yiyen ekip olmasını da sağladı. Aslan bu sezon ligde kalesinde 24 görürken, Uruguaylı file bekçisi de 17 müsabakada kalesini gole kapadı ve sarı-kırmızılılarda kendisine ait olan bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu geliştirdi. Fernando Muslera, sezonun bitimine 2 hafta kale bu rekorunu daha artırabilir. 
Muslera ayrıca 2 Nisan’da RAMS Park’ta oynadıkları Hatayspor müsabakasıyla da Galatasaray’da 500. resmi maçına çıktı. 
 

İsrail yardım noktasını vurdu

Eski valinin düğününe siyaset üstü buluşma

Avrupa'da eğitimde yeni rota: Polonya

Kurban kesim yerleri hazırlandı

Üniversiteli Emirhan evinde ölü bulundu

Yenişehir’de bahar şenliği coşkusu gençlerle taştı

"Bursa Leylek Şenliği" başladı

Roman TOKİ’de bayram sevinci: Güvenlik ve düzenleme tamamlandı

Meclis’te kritik hafta: Başkanlık seçimi ve 10. yargı paketi gündemde

Kabine "Terörsüz Türkiye" gündemiyle toplanıyor

Rusya heyeti İstanbul'da!

Hatay'da işçileri taşıyan midibüs devrildi: 25 yaralı

Bursa'da iki grup arasında bıçaklı- sopalı kavga:4 yaralı

TFF 3'üncü Lig'e çıkan Bursa temsilcisi, ligden çekilme kararı aldı

17 yaşındaki sürücünün kullandığı kamyonet, yol kenarında yürüyen 2 çocuğa çarptı

Bursaspor, 62’nci yılını meşalelerle kutladı

Polonya'da cumhurbaşkanı seçimini yüzde 50,9 ile Nawrocki kazandı

Anadolu Yıldızı 2025’in deniz safhası başladı

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın

Uçuruma yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı

Kırşehir’de sel nedeniyle 1 ev yıkıldı, 3 ev ağır hasar gördü

Makine mühendisi iş kazasında ağır yaralandı

Gaziantep'te hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı

İstanbul - Pendik’te kamyonet iki araca ve binaya çarptı

Tekirdağ’da kimya fabrikasında yangın

Cam silerken 2'nci kattan düşüp öldü

Traktör ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

Trafikte korna kavgası meydan savaşına dönüştü... O anlar kamerada

Çanakkale’de cam silen kadın 2’nci kattan düşerek hayatını kaybetti

Edirne’de 2 grup arasında bıçak ve sopalı kavga; 5 yaralı, 10 gözaltı

Yükleniyor