Erzincan maden kazasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Erzincan'ın İliç ilçesinde 12 Şubat'ta meydana gelen maden kazasında kaybolan 9 maden işçisini bulmak için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazayla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı ise 8'e yükseldi.

Erzincan maden kazasında gözaltı sayısı 8
GÜNDEM 15.02.2024 15:24:00 0

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan altın madeni kazasında toprağın altında kalan 9 işçiyi bulmak için arama çalışmaları devam ediyor. İşte detaylar:

Erzincan İliç'teki altın madeni kazasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi

İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 8'e yükseldi. Maden ocağını işleten şirketin yönetici ve idarecileri arasında bulunan şüphelilerden birinin yabancı uyruklu olduğu belirtildi. Daha önce 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Erzincan'da yaşanan maden kazasında kaybolan işçiler için arama çalışmaları devam ediyor

Kayıp işçilerin bulunması için başlatılan arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sondalama yöntemiyle yapılan aramalarda işçilerin bulunması için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, kaza hakkında detaylı bilgi edinmek ve sorumluları belirlemek amacıyla devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucunda gözaltına alınan şüphelilerin sorguları da devam ediyor.