Erkan Aydın: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın: "Koltuktan alan değil, koltuğa değer katan olmak gerekir."

BURSA HABER 17.03.2025 15:03:00 0
Erkan Aydın: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak

Ramazan ayında her akşam bir iftar sonrasında orucunu açan ve mahalle ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aydın, TR Düşünce Kulübü’nün sahur programına katıldı. TR Düşünce Klubü Genel Başkanı Ercan Yakut’un öncülüğünde düzenlenen sahur programında, Başkan Aydın Osmangazi için gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan projeler hakkında konuştu. Aydın, “Göreve başlamamızın üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Önceki dönem belediye başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ederek görevimize başladık. Bizden önce olduğu gibi bizden sonra da gelenler olacak. Görevler gelip geçici. Bu görevler halka hizmet için bir vesile. Bu hizmet etme aracını en güzel şekilde kullanıp, halkın menfaatine ve yararına hizmetlerle taçlandırmak istiyoruz” dedi.

"Koltuktan Alan Değil, Koltuğa Değer Katan Olmak Gerekir"

Belediye başkanlığında geçen ilk yılını değerlendiren Başkan Aydın, görevdeki süresini en verimli şekilde geçirmek istediklerini belirterek, "Hangi alanda görev alıyorsanız alın,  bulunduğunuz makamın koltuğuna oturduğunuzda, hizmet noktasında bir şeyler üretmeniz gerekiyor. Koltuktan alan değil, koltuğa değer katan olmanız gerekiyor ki, iz bırakabilesiniz. Yaptığınız işler, etki ettiğiniz kesimde bir karşılık bulabilsin. Tüm görevlerin bir süresi var. 8 yıl milletvekilliği yaptım. 8 gün gibi geldi geçti. Belediye başkanlığı görevinde de bir yıl geride kaldı. Hızlı geçen zamanı en verimli şekilde değerlendirmek lazım. Halkın yararına, doğru işlerle taçlandırmak gerekiyor. Bunu yapabildiğimizde hem kendimiz, hem ifade ettiğimiz kesim, hem de ekibimiz bu işten haz duyar. Bizim yöneticiliğe bakış açımız bu şekilde. Bizler, şikayet etmek, eleştirmek, enkaz edebiyatı yapmak için göreve gelmedik. Elimizdeki potansiyeli en doğru değerlendirmek, hizmet süresini maksimum verim ile geçirmek ve neticesinde de halkı memnun edebilmek gayesindeyiz. Bakış açımız bu" diye konuştu.

"Kentsel Dönüşüm, Rantsal Dönüşüm Olmayacak"

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Başkan Aydın, depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Osmangazi'deki yapıların çoğunun eski olduğunu ve büyük bir depreme karşı dayanıklılığının düşük olduğunu belirten Aydın, "Deprem gerçeğinin farkındayız. Her an her dakika her saniye büyük bir Bursa depremi yaşanabilir. Bu depremin de en çok etkileyeceği yer Bursa ovası. Çünkü altımız alüvyon toprak. Deprem 6.5 şiddetinde olduğunda ovada 8.5 şiddetinde hissedilecek. Osmangazi’de deprem yönetmeliğinden önce yapılmış 50-60 yıllık çok sayıda yapı var. İlçe genelinde toplamda 144 bin 337 yapı ve 521 bin 600 bağımsız bölüm bulunuyor. 400 bin civarında bağımsız bölüm depreme dayanıksız. 6 ve üzeri deprem de maalesef bunların bir çoğunun ayakta kalamayacağı öngörülen bir gerçek. Biz kentsel dönüşümü belli kesimlere menfaat sağlamak için yapmayacağız. Düşük katlı yatay mimariyi savunuyoruz. Tüm çalışmalarımız da yatay mimari üzerine olacak. Osmangazi’ye yakışmayan 20-30 katlı gökdelenlere yeni dönemde artık müsaade etmeyeceğiz. Bizim anlayışımıza göre kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olmayacak. Biz alanında uzman ekibimizle şehrimizin önümüzdeki 50 yıllık, 100 yıllık gelişimini de göz önünde bulundurarak kentsel dönüşüm nasıl yapılır örnek olacak şekilde göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ramazan Ayında Osmangazililere Hizmet
Ramazan ayı boyunca Osmangazi'de çeşitli yardımlar ve etkinlikler düzenlendiğini belirten Başkan Aydın, "Yedi noktada iftar sofraları kurarak, her gün 2700 vatandaşımızın orucunu açmasına olanak sağlıyoruz. Üç noktada Ramazan Sokağı kurduk, 30 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımıza erzak paketi dağıtıyoruz. Sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

TR Düşünce Kulübü’nün sahur programında olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Aydın, programa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yükleniyor