Erkan Aydın: “30 Haziran davası hükümsüzdür”

Başkan Aydın’dan 30 Haziran davasına tepki: “Adaletin olmadığı yerde iş olmaz, aş olmaz, gelecek olmaz”

BURSA HABER 12.06.2025 11:42:00 0
Erkan Aydın: “30 Haziran davası hükümsüzdür”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Kanal 16 ekranlarında yayınlanan Yüz Yüze programında 30 Haziran davasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın, sürecin siyasi değil, teknik bir boyutta değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Başkan Aydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“30 Haziran davasında bizim ismimiz yok. Mutlak muğlan yani kurultayın geçersizliği üzerinden bir dava yapılıyor. Bu ifade derneklerle alakalı bir terim. Siyasi partileri kapsayan, ilgilendiren bir konu değil. Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesinde seçime uygunsuzlukla alakalı divan kurullarında, o derneğin ya da sivil toplum örgütünün tüzüğüne aykırı yapılan işlemlerle alakalı bir terim bu.”

Siyasi partilerde karar verme yetkisinin Yüksek Seçim Kurulu'na ait olduğunu vurgulayan Aydın, “Kongre Çankaya’da yapıldığı için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nu, eğer orada bir usulsüzlük varsa da YSK’yı ilgilendirir. Bunun üzerinden ilerletilen algılar sonuç odaklı değil, süreç odaklı. Olağanüstü kongreyi de bir önceki kurultayda seçilen delegeler gerçekleştirdi. 21.Olağanüstü ve 38. Olağan kongreleri yapan delege aynı. 1 Temmuz’da iki yıl önceki kongre takviminin süresi doluyor. Bizim iki yıl önce mahalle, ilçe, il ve kurultayla biten bir takvim vardı. 30Haziran'dan önce bu takvim açıklanır. Haliyle 30 Haziran’daki davanın konusu hükümsüz kalıyor. 50+1 delegenin imzasıyla normal kongre takvimi açıkladığınızda konu hükümsüz kalıyor.” dedi.

Adalet sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Başkan Aydın, geçmişte yaşanan davalara da gönderme yaparak şunları söyledi:
“Tabi bu normal hukuk düzeni işlemeyince hiçbir sorun yok. Dünyanın her yerinde masumiyet karinesi vardır. FETÖ kumpas davasında, Ergenekon, Balyoz davalarında gördük. Önce peşinen cezalandırılıyor, ardından 3-4 sene haksız yere yatırıldıktan sonra ‘pardon siz suçsuzmuşsunuz’ deniyor. Adaletin olmadığı,yargıya güvenin olmadığı yerde, iş olmaz, aş olmaz, ticaret olmaz, gelecek olmaz. Emekli, işçi, esnaf ülkede yaşamaktan umudunu keser.”

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading