Tarih: 28.02.2024 14:58

Erdoğan'dan emeklilere müjde: Maaşlara zam yolda!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasında emekli maaşlarına değinen Erdoğan, en düşük 10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarını yetersiz bulduğunu belirtti

Erdoğan, "Kardeşlerimiz en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz seviyeye nasıl yükselteceğiz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." dedi.

Emekli maaşları için daha fazla çalışma ve gelir hedefleniyor

Erdoğan, bazı kesimler tarafından talep edilen seyyanen zammın da bütçeyi zorlayacağını vurguladı. "Emekli maaşına 7 bin TL eklemek bütçeden 1.9 trilyon lira eklemek demek." diyen Erdoğan, 2024 yılı boyunca ülkede tek çizi bile çakmasalar tüm yatırım bütçesini buraya aktarsalar bile bunun yetmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, hayat pahalılığını ve ekonomik dengeleri düzeltmek için güçlü bir program uyguladıklarını ve yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlayacaklarını ifade etti.

Erdoğan, konuşmasında Kütahya'ya yapılan yatırımlara da değindi. Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın tepesine dikeceklerini belirten Erdoğan, Kütahya'ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —