Tarih: 04.03.2024 14:25

Erdoğan ve Abbas yarın bir araya geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Yapılacak görüşmede, Gazze'deki ateşkes konusu ve insani yardım çabaları öne çıkacak.

Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı kabul edecek

Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin bir kez daha teyit edilmesi beklenirken, akan kanın durdurulmasına yönelik ortak çabalar hakkında istişare ve eşgüdüm sağlanacak.

Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanmasının ardından, adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm getirilmesi için başkenti Doğu Kudüs olan egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasını hedefleyen siyasi sürecin başlatılması da gündemde. Görüşmelerde, Gazze'deki gelişmelerin yanı sıra, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki güncel durum da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'deki durumu ve insani yardımları görüşecek

Türkiye'nin Filistinliler arası uzlaşmaya önem verdiği biliniyor. Erdoğan ve Abbas arasındaki görüşmede, bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Ayrıca, uluslararası hukuk önünde hesap verilmesi gereken suçlar ve insan hakları ihlalleri konusunda da istişarelerde bulunulacak.

Gazze'ye yönelik insani yardımlar da önemli bir konu olarak görülüyor. Türkiye'nin, Gazze'ye yönelik saldırılar başladığından beri Mısır'la işbirliği yaparak kapsamlı insani yardım sevkiyatları gerçekleştirdiği belirtiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —