Tarih: 28.03.2018 12:47

ERDOĞAN, TÜRKİYE-AB ZİRVESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BULGARİSTAN´IN VARNA ŞEHRİNDEKİ TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ ZİRVESİ DÖNÜŞÜ UÇAKTA GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI. AVRUPA BİRLİĞİ İLE OLUMLU GEÇEN GÖRÜŞMELERİN NEDENİNİ GÜÇLÜ OLMAYA BAĞLAYAN ERDOĞAN, ZİRVEDEKİ TOPLANTIDA TÜRKİYE´DE TUTUKLU BULUNAN YUNAN ASKERLERİNİN DURUMUNUN DA GÜNDEME GELDİĞİNİ KAYDETTİ.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan´ın Varna kentindeki Türkiye-AB zirvesini dönüş yolunda değerlendirdi.

Zirvenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan, bunun nedeninin Suriye´deki harekatlar olduğunu söyledi ve "Güçlü iseniz gelişmeler de daha farklı oluyor." dedi. Erdoğan, "Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı´nın, Zeytin Dalı´nın, şehitlerimizin, gazilerimizin bereketidir bence." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: BEN ADALETTEN DAHA BÜYÜK DEĞİLİM

Avrupa Birliği ile bütün olumsuzlukların geride bırakıldığını söylemenin yanıltıcı olacağını vurgulayan Erdoğan, zirve toplantısında Türkiye´de tutuklu bulunan Yunanistan askerlerinin durumunun da gündeme geldiğini belirtti.

AB yetkililerinin, "Siz büyük bir cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmasını sağlayın." dediğini belirten Erdoğan, kendisinin yanıt olarak "Ben adaletten daha büyük değilim. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım" dediğini aktardı.

 

 


/kanal16haber.com/2018-3/28/125945530b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —