Tarih: 15.04.2015 18:14

ENGELLİ KALDIRIMLARI YENİLENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl belediyesi Yaklaşık 3 yıl önce yaya kaldırımlarını görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirmek amacıyla kaldırım taşı uygulaması yapmıştı. Zamanla deforme olan ve araç geçişlerinden dolayı kırılan taşların yerine daha kullanışlı malzemeden üretilen düzenek konularak engelli vatandaşların hizmetine sunuldu.

İlk uygulamasının uzun sokak girişinde yapıldığı düzenek daha sonra şehir genelinde ihtiyaç görülen noktalarda da monte edilecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Özellikle kısa süreli parklanmalarda araç sürücülerimiz kaldırımların engelli rampalarına ya da şu an uyguladığımız engelli yürüyüş güzergâhına araçlarını park edebiliyorlar. Bizim için basit gibi görünen birkaç dakikalık bu durum engelli vatandaşlarımız için ciddi bir sıkıntıya dönüşüyor. Aynı durum bebek arabasıyla yürüyen vatandaşlarımız içinde sorun teşkil ediyor. Ben bu manada ilçe halkımızdan biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.  Çalışmanın başta görme engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —