Emekli vatandaş BUSKİ çatısında intihar girişiminde bulundu

Bursa'da bir emekli vatandaş, BUSKİ çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. EYT mağduru olduğunu ve geçim sıkıntısı yaşadığını belirten vatandaş, aşağı fırlattığı mektupta yaşadıklarını anlattı.

Emekli vatandaş BUSKİ çatısında intihar girişiminde bulundu
BURSA HABER 3.04.2024 16:05:00 0

Bursa'da yaşayan ve kimliği açıklanmayan bir vatandaş, maddi sorunlar ve alacaklarının ödenmemesi nedeniyle çıkmaza girdiğini belirterek, BUSKİ'nin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşlara ve itfaiye ekiplerine bir mektup fırlatan vatandaşın dramı, görenleri derinden etkiledi.

Vatandaşın mektubunda, "Ben 6 ay önce BUSKİ açma kapamada çalışırken, EYT kanunu çıktı. Emekli olmam gerektiğini söylediler ancak geçinemiyorum. 7200 gün primim vardı ve emeklilik için dilekçemi vermek zorunda kaldım. Ancak aldığım maaşla ailemi geçindiremiyorum. Yetkililerle tekrar konuşmaya çalıştım ama sonuç alamadım. Emeklilik ölmek olmamalı." ifadeleri yer aldı.

İntihar girişiminde bulunan vatandaş, çevredeki vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda ikna edilerek çatıdan indirildi.