Edirne'nin tarihi dokusuna değer katacak projeler

Edirne'nin tarihi dokusuna değer katacak projeler hayata geçirilecek. Saraçlar Caddesi'nde tente karmaşası ve tabela kirliliği ortadan kaldırılacak. Kaleiçi'nde tarihi konakların restorasyonu yapılacak.

Edirne
KÜLTÜR SANAT 30.01.2024 16:29:00 0

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentin en önemli iki bölgesi olan Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde kapsamlı bir çalışma yapılacağını söyledi.

Vali Sezer, Deveci Han Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, "Özellikle tarihi alanlarımız Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde yapılacak proje Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yatırım programına alındı. Büyük bir ödenek ayrıldı. Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Projeler kent turizmine değer katacak. İlimiz her alanda güzel bir şehir. Amacımız eksikleri hızlı bir şekilde yoluna koymak." ifadelerini kullandı.

Edirne'ye 2 yeni turizm rotası

Edirne'nin en önemli caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi'nde dükkan önlerindeki tente karmaşası ve tabela kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Kaleiçi'nde ise tarihi konakların restorasyonu ve sokak dokusunun ihyasıyla kente yeni bir turizm rotası daha kazandırılacak.

Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi'nde tarihi dokuya uygun sağlıklaştırma

450 milyon liralık bütçe ayrılan projeler kapsamında, tarihi dokuya uygun yenilemeler yapılacak.

Projelerin tamamlanmasıyla Edirne'nin turizm potansiyelinin daha da artması bekleniyor.