DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!

2 HAFTADA TAMAMLANDI..

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!
/kanal16haber.com/2018-5/28/141029664b.mp4
GÜNDEM 28.05.2018 14:07:40 0

 

ÜNLÜ HATTAT MAHMUT ŞAHİN TARAFINDAN YAZILAN DÜNYANIN EN BÜYÜK HİLYE-İ ŞERİF´İ, RESTORASYONU BİTMEK ÜZERE OLAN KUR´AN-I KERİM VE HAT MÜZESİ´NDE ZİYARETE AÇILACAK?

6 METRE BOYUNDA VE 3 METRE ENİNDEKİ HİLYE-İ ŞERİF 2 HAFTADA TAMAMLANDI.

Ünlü hattat Mahmut Şahin tarafından yazılan dünyanın en büyük Hilye-i Şerif´i restorasyonu bitmek üzere olan Kur´an-ı Kerim ve Hat Müzesi´nde ziyarete açılacak. 

Hattat Mahmut Şahin tarafından yazılan 6 metre boyunda ve 3 metre enindeki dünyanın en büyük Hilye-i Şerif´in Bursa´daki Muradiye Külliyesi´nde görücüye çıkmasına sayılı günler kaldı. Öğrencisinin getirdiği kağıdı denemek için Hilye-i Şerif yazmaya başlayan ve bunu devam ettiren Şahin´in 2 haftada tamamladığı yazı tezhiple süslendi. 


1991´de İstanbul´daki Cafer Ağa Medresesi´nde hattat Aydın Ergün´den rika yazı dersi almaya başladığını ifade eden Hattat Mahmut Şahin, ?Sülüs yazı için de 1993´te hattat Hüseyin Kutlu´dan eğitim aldım. Daha sonra 1998´de rahmetli hattat Ali Alparslan hocamla Süleymaniye Kütüphanesi´nde derslere başladım. Bu sırada askerlik araya girdi. Askerden sonra Ali Alparslan hocamdan talik, Hüseyin hocamla da sülüs ile nesih yazılarına devam ettim ve 2001´de sülüs ve nesih yazılarında icazet almaya hak kazandım. Talik yazıda da 2005´te Alpaslan hocamın son talebesi olarak icazet aldım? dedi. 


"Dünyanın en büyük Hiley-i Şerif´ini iki haftada tamamladım" 
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed´in fiziksel özelliklerini anlatan bir metnin Hazreti Ali tarafından kaleme alındığını ifade eden Şahin, ?Bu metni hattat Hafız Osman bir form haline getirdi. Buna da "Hilye-i Şerif" denildi. İki haftada bu Hilye-i Şerif´i yazmak nasip oldu. Daha sonra Besmele´sini Ciharyar-i güzin takımını ve Enbiya Suresi 107. ayeti yazdım. Ortalama 6 metreye 3 metre ebatlarında oldu. Şu ana kadar yazılmış dünyanın en büyük Hilye-i Şerif´i ortaya çıktı" diye konuştu.