Dündar harcadı, faturayı Erdönmez ödedi

Osmangazi’de 6 milyonluk zimmet davası kapandı.

GÜNDEM 6.12.2024 13:58:00 0
Dündar harcadı, faturayı Erdönmez ödedi

Sayıştay, Osmangazi eski Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, 2019 yerel seçimleri öncesi yaptığı şahsi propaganda harcamalarını belediyenin tanıtım bütçesinden ödemesini ve aynı dönemde Bursaspor’dan loca kiralanmasını affetmedi. Mustafa Dündar ve 10 belediye çalışanına çıkan 6 milyon liralık zimmet kararı kesinleşince, faturayı ödemek dünür Hasan Hüseyin Erdönmez’e düştü. Erdönmez’in 6 milyonu aşan zimmeti, tek başına Osmangazi Belediyesi’nin hesabına yatırdığı öğrenildi. 

-----------------------

Osmangazi Belediyesi’nde 2019 yılından bu yana süren Sayıştay davaları, Hasan Hüseyin Erdönmez’in 6 milyonu aşkın zimmeti yatırmasıyla kapandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2019 yılı ocak, şubat, mart ve nisan aylarında, şahsi propaganda harcamalarını, belediyenin tanıtım bütçesinden ödettirdi. Ancak Sayıştay, “Yeniden Mustafa Dündar” türküsünün, Dündar’ın katıldığı televizyon programlarının,  gazete ilanlarının ve billboard reklamlarının, Osmangazi Belediyesi’nin tanıtımı olmadığına ve belediye başkan adayı Dündar’ın şahsi propagandası içerdiğine hükmetti. Dündar ise Sayıştay’a verdiği savunmasında, söz konusu ilan çalışmalarından haberi olmadığını beyan etti. Ancak Sayıştay hakimleri Dündar’ın bu savunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti ve Dündar’a da zimmet çıkardı. 

MHP’Lİ VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE LOCA ZİMMETİ 

Sayıştay’da süren bir diğer zimmet davası da Bursaspor’dan loca kiralanmasıydı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılmadığı meclis oturumunu, dünür Hasan Hüseyin Erdönmez yönetmişti. Söz konusu oturumda, dönemin CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, belediye bütçesinden Bursaspor’dan loca kiralanmasının yasalara aykırı olduğunu savundu. Yapılan oylamada loca önergesine CHP’li ve İYİ  Partili üyeler  ret oyu verirken, MHP’li  ve AK Parti’li meclis üyeleri kabul oyu verdi. Sayıştay denetçileri belediyelerin spor kulüplerine doğrudan kaynak aktaramayacağına hükmederek, söz konusu işlemin yasaya aykırı olduğuna hükmetti. Böylece önergeye kabul oyu veren AK Partili ve MHP’li üyelere 2 milyon liralık zimmet çıktı.

FATURAYI ÖDEMEK ERDÖNMEZ’E DÜŞTÜ 

Dündar’ın şahsi propagandası ve Bursaspor’dan loca kiralanmasına ilişkin yıllarca süren davalar  geçen aylarda tamamlandı. Böylece Osmangazi Belediyesi çalışanları ve dönemin belediye meclis üyelerinin aralarında olduğu şahısların 6 milyon lirayı aşkın miktarda zimmet ödemesi kesinleşti. Önceki dönem Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve Dündar’ın dünürü Hasan Hüseyin Erdönmez, geçen haftalarda  6 milyonu aşan tüm zimmeti tek başına Osmangazi Belediyesi’nin hesabına yatırdı. Böylece 2 dava dosyası kapandı. 

Haber:Mustafa ÖZDAL 

 

 

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

İnegöl’de kokoreççi önündeki cinayet: Güvenlik kamerasına yansıdı

BTSO’dan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için ortak vizyon toplantısı

İnegöl’de aile sağlığı yatırımı

Bursa’da üç ilçede su kesintisi

Bursa’da kriz hazırlığı

İlaç fiyatları değişti: Karar Resmi Gazete'de

TÜİK: Güven azaldı

Nilüfer’den altın zafer

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yükleniyor