Tarih: 21.02.2024 17:18

Dolar kurunda rekor üstüne rekor: 31 TL!

Facebook Twitter Linked-in

30,92 TL'den güne başlayan dolar kuru, saat 15:59'da 31 TL'yi aşarak yeni bir rekora imza attı. Euro kuru da 33,47 TL'den işlem görüyor.

Piyasalar bugün açıklanacak Fed tutanaklarında Fed'in faiz indirimine ilişkin görüşlerini takip edecek. Fed tutanakları öncesinde dolar geriledi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 104,245 seviyesinden 103,904 seviyesine geriledi.

İçerde ise piyasalar yarın açıklanacak TCMB'nin faiz kararını bekliyor. Şubat ayı başında Başkanlığa atanan TCMB Başkanı Fatih Karahan ilk kez PPK toplantısına başkanlık yapacak. TCMB'nin politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

TCMB Başkanı Fatih Karahan 2 hafta önce Enflasyon Raporu sunumunda "Önceki rapordan bu yana göstergeler, tahmin ettiğimizden daha hızlı gerilemiş bir ana eğilime işaret etmektedir. Bu durum parasal sıkılaştırmanın fiyatlama davranışlarını öngördüğümüzden daha güçlü etkilediğini ima etmektedir." sözleriyle politika faizinde gelinen seviyenin şimdilik yeterli olduğu mesajını vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —