DOLANDIRAMAYINCA GASP ETTİLER

BURSA´DA YAŞLI BİR ADAMIN 125 BİN LİRASINI GASP EDEN ZANLILAR YAKALANDI

DOLANDIRAMAYINCA GASP ETTİLER
/kanal16haber.com/2017-10/28/123311688b.mp4
GÜNDEM 28.10.2017 12:28:23 0

Bursa´da telefon dolandırıcıları kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları yaşlı adamı inandıramayınca darp etti. Yaşlı adamın 125 bin lirasını gasp eden ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden teşhis edilen şüpheliler şehir dışına kaçmak isterken yakalandı.

Osmangazi´ye bağlı Nilüferköy´de ikamet eden 92 yaşındaki Tahir A. ve eşi Fadime A.´yı telefonla arayarak, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan zanlılar ?Adın FETÖ/PDY soruşturmasında geçiyor. Bankada bulunan bütün paranı çek. Biz kontrol edeceğiz? diyerek dolandırmaya çalıştı.

Paniğe kapılarak bankadaki 125 bin lirasını dolandırıcılara götürse de şahısların jandarma olmadığını anlayan yaşlı adam durumdan şüphelenerek son anda parayı vermekten vazgeçti. Bunun üzerine dolandırıcılar yaşlı adamı darp edip elindeki parayı alarak kaçtı.

Olayın üzerine Tahir A. durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelinin çantayı aldıktan sonra Yalova plakalı bir ticari taksiye bindiğini tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda taksi şoförünün verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren ekipler, M.K. ve R.E.´yi Yalova Terminali´nde gözaltına aldı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 15 bin 900 lira, 1 tabanca ve 20 adet fişek ele geçirirken M.K. ve R.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.