Tarih: 31.01.2024 12:55

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan hac kontenjanı müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı hac protokolünü Suudi Arabistan ile imzaladıklarını açıkladı. Erbaş, nüfusun güncellenmesiyle hac kontenjanının 83 bin 430'dan 86 bine çıkacağını müjdeledi.

Hac kontenjanı 86 bine çıkacak

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2024 yılı hac protokolünü Suudi Arabistan ile imzaladık. Ülkemizin nüfusu 86 milyon olduğu için hac kontenjanımız da 86 bin olarak belirlendi. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım. Yedekte bekleyen hacılarımız en azından heyecanlansın. Kontenjanımız artarsa onlara da bu imkan doğmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından, hac için başvuru yapan ve kura sonucu hacı seçilemeyen vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Vatandaşlar, Erbaş'ın açıklamasına sosyal medyadan da destek verdi.

Hac kontenjanı nasıl belirleniyor?

Hac kontenjanı, her yıl Suudi Arabistan'ın belirlediği bir kota ile sınırlıdır. Bu kota, ülkelerin nüfusuna, dini hassasiyetlerine ve hac organizasyonlarına olan katkılarına göre belirlenir.

Türkiye, nüfusu en fazla olan ülkelerden biri olduğu için hac kontenjanından en fazla paya sahiptir. 2023 yılında Türkiye'nin hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlenmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —