Deprem uzmanından hayati uyarı: “Bursa’da 4,1’lik deprem stres ve baskıyı arttırdı!”

Merkez üssü Orhaneli’ne bağlı Gazioluk olan 4,1 büyüklüğündeki deprem korkuturken, jeoloji mühendisi Engir Er’den hayati bir uyarı geldi.

BURSA HABER 3.08.2024 12:06:00 0
Deprem uzmanından hayati uyarı: “Bursa’da 4,1’lik deprem stres ve baskıyı arttırdı!”

Orhaneli merkezli depremin stresi arttırdığını belirten Er, “4,1’lik deprem enerjiyi boşaltmadı aksine bölgedeki stresi ve baskıyı arttırdı. Bölgemiz çok hareketli” dedi.

 

“BURSA ÇOK HAREKETLİ FAYLAR ÇOK DİRİ” 

Orhaneli merkezli 4,1  büyüklüğündeki deprem, yaklaşan büyük Marmara depremini bir kez daha hatırlattı. Kanal16haber.com’a  konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi eski Başkanı Engin Er, Orhaneli depreminin çok önemli olduğunu ve bölgenin ne kadar hareketli olduğunu gösterdiğini kaydetti. Son depremin, bir enerji boşalmasına yol açmadığını aksine stres biriktirdiğini kaydeden Er, şöyle devam etti: “Son günlerde sadece Bursa ve ülkemiz değil, dünya da çok hareketli. Depremler, volkanik hareketlerin arttığını gösteriyor. Bu anlamda Bursa fayları da çok hareketli. Son Orhaneli depremi , fayların ne kadar diri ve hareketli olduğunu gösteriyor. Depremle birlikte enerji boşalmadı aksine stres ve baskı arttı.”

“ARTIK KONUŞMA DEĞİL HAREKETE GEÇME ZAMANI”

Her depremden sonra uyarı yaptıklarını belirten Er, yetkililere şöyle seslendi: “Bursa bir deprem bölgesi. Artık uyarı yapmak istemiyoruz. Yarın deprem olacakmış gibi hareket etmek zorundayız. Yapılacak iki şey var. Önce, bütüncül bir yaklaşımla 1/1000’lik uygulama planlarında deprem haritalarını revize etmemiz ve yaklaşan depreme göre plan yapmalıyız. İkincisi de uygulamada mutlaka denetlemeyi arttırmamız gerekir. Fayları yok saymamamız ve gerek zemin seçimlerinde, gerekse de bina yapımlarında, deprem gerçeğiyle hareket etmemiz gerekir.”

 

HABER: MUSTAFA ÖZDAL 

 

 

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Yükleniyor