Deprem uzmanından hayati uyarı: “Bursa’da 4,1’lik deprem stres ve baskıyı arttırdı!”

Merkez üssü Orhaneli’ne bağlı Gazioluk olan 4,1 büyüklüğündeki deprem korkuturken, jeoloji mühendisi Engir Er’den hayati bir uyarı geldi.

BURSA HABER 3.08.2024 12:06:00 0
Deprem uzmanından hayati uyarı: “Bursa’da 4,1’lik deprem stres ve baskıyı arttırdı!”

Orhaneli merkezli depremin stresi arttırdığını belirten Er, “4,1’lik deprem enerjiyi boşaltmadı aksine bölgedeki stresi ve baskıyı arttırdı. Bölgemiz çok hareketli” dedi.

 

“BURSA ÇOK HAREKETLİ FAYLAR ÇOK DİRİ” 

Orhaneli merkezli 4,1  büyüklüğündeki deprem, yaklaşan büyük Marmara depremini bir kez daha hatırlattı. Kanal16haber.com’a  konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi eski Başkanı Engin Er, Orhaneli depreminin çok önemli olduğunu ve bölgenin ne kadar hareketli olduğunu gösterdiğini kaydetti. Son depremin, bir enerji boşalmasına yol açmadığını aksine stres biriktirdiğini kaydeden Er, şöyle devam etti: “Son günlerde sadece Bursa ve ülkemiz değil, dünya da çok hareketli. Depremler, volkanik hareketlerin arttığını gösteriyor. Bu anlamda Bursa fayları da çok hareketli. Son Orhaneli depremi , fayların ne kadar diri ve hareketli olduğunu gösteriyor. Depremle birlikte enerji boşalmadı aksine stres ve baskı arttı.”

“ARTIK KONUŞMA DEĞİL HAREKETE GEÇME ZAMANI”

Her depremden sonra uyarı yaptıklarını belirten Er, yetkililere şöyle seslendi: “Bursa bir deprem bölgesi. Artık uyarı yapmak istemiyoruz. Yarın deprem olacakmış gibi hareket etmek zorundayız. Yapılacak iki şey var. Önce, bütüncül bir yaklaşımla 1/1000’lik uygulama planlarında deprem haritalarını revize etmemiz ve yaklaşan depreme göre plan yapmalıyız. İkincisi de uygulamada mutlaka denetlemeyi arttırmamız gerekir. Fayları yok saymamamız ve gerek zemin seçimlerinde, gerekse de bina yapımlarında, deprem gerçeğiyle hareket etmemiz gerekir.”

 

HABER: MUSTAFA ÖZDAL 

 

 

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading