Demir parmaklıklardan kurtulan Galata Kulesi’nin alemine paratoner takıldı

Dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışması tamamlanan Galata Kulesi’nin çevresinden iskeleler kaldırıldı.

KÜLTÜR SANAT 22.04.2024 11:53:00 0
Demir parmaklıklardan kurtulan Galata Kulesi’nin alemine paratoner takıldı

Dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışması tamamlanan Galata Kulesi’nin çevresinden iskeleler kaldırıldı. Demir parmaklıklardan kurtulan tarihi kulenin külahında çalışmalar devam ederken, alemine yıldırımdan korunması için paratoner takıldığı görüldü. İstanbul’un simge yapılarından Galata Kulesi’nin son hali havadan görüntülendi. 
Galata Kulesi, 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları çerçevesinde 8. katı ziyarete kapatılmıştı. Süreç içerisinde tarihi kulenin 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alemi restore edilerek nefes kesen bir operasyonla 4 parça halinde takılmıştı. Devam eden çalışmalarda, yapının beden duvarlarında ve zemininde ise jeoradar çalışmalar gerçekleştirilmişti. 23 Şubat’ta, tarihi yapının tamamı, dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında ziyarete kapatılarak çalışmalara başlanmıştı. 674 yıllık tarihi kulenin çevresinin iskeleyle örülerek etrafı yeşil bir inşaat filesiyle sarılmıştı. 

Galata Kulesi’nin restorasyonunda sona doğru 
İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi’nde dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışması tamamlandı. Tarihi kuleden yeşil inşaat filesi ve iskeleler kaldırıldı. Demir parmaklıklardan kurtulan tarihi kulenin dış cephesindeki onarım ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni hali ortaya çıktı. 8. katta devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle iskele kaldırılmazken, işçilerin malzemeleri vinç yardımıyla 8. kata taşıdığı görüldü. Tarihi kulenin külahındaki çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Öte yandan, yıldırım çarpmasına karşılık Galata Kulesi’nin alemine takılan paratoner havadan görüntülendi. Ziyaretçiler tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşmasını beklerken, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasına sayılı günler kaldı. 
 

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Gıda sektöründe Bursa rüzgarı

Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Merkez Bankası faizi düşürdü

346 yıllık ulu çınar yeniden hayat buluyor

BUÜ’de “Akıllı Kampüs” dönemi başladı

Osmangazi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Yapay zekânın kalbi BUÜ’de attı

AK Parti Osmangazi’den muhtarlarla birlik ve beraberlik buluşması

Bursa, sağlık turizminin küresel üssü oluyor: Uluslararası zirveye geri sayım başladı

TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

Mansur Yavaş ifade verdi

Proje ortaklarından Başkan Aydın’a ziyaret

Bursa’da otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

Osmangazili tenisçiler kortta fırtına estirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı'na TOGG hediye etti

Tarımda Hollanda mucizesi Türkiye’ye ilham olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turunda!

Bursa’nın 2050 vizyonu ortak akılla şekilleniyor

CHP’de gündem kurultay davası

Cumhuriyet’in 102. yılına binlerce adım

Genç girişimciler Osmangazi’de fikirlerini paylaştı

Türkiye’nin sürdürülebilir gıda geleceği Uludağ’da şekillendi

Bursa’da öykü yarışmasının kazananı belli oldu

Bursa, turizmde uluslararası başarıya imza attı

Meme kanseri farkındalığı Bursa sokaklarına taşındı

Yükleniyor