DAVUTOĞLU YENİ ANAYASA İÇİN 4 BAŞLIĞA İŞARET ETTİ

GÖRÜNTÜLÜ HABER

DAVUTOĞLU YENİ ANAYASA İÇİN 4 BAŞLIĞA İŞARET ETTİ
/kanal16.com.tr/2015-12/10/181045553b.mp4
SİYASET 10.12.2015 17:31:46 0

 


1. YÜKSEK YARGIDA DAĞINIKLIĞI GİDERELİM

2. HSYK´YI YENİDEN YAPILANDIRALIM

3. YARGI ÜST DENETİMİNDE TBMM GÜÇLENSİN

4. ÖZEL ÜNİVERSİTELERE DÜZENLEME

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yeni anayasa konusunda çağrıda bulunarak, yeni anayasanın yapımı konusunda 4 başlığa işaret etti.

 

64. hükümetin 2016 yılı Eylem Planı kapsamında yapılacak icraat ve reformlarını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  yeni anayasa konusunda da muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, ? Öyle bir anayasa çıkaralım ki ana gibi bütün bir toplumu kuşatsın, öyle bir anayasa çıkaralım ki ana gibi insanları ürkütmek yerine ona merhamet ve şefkat sunsun. " ifadelerini kullandı.

TBMM çatısı altında anayasal düzenleme gerektiren 4 hususun olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir yüksek yargıda dağınıklığı giderelim. İki HSKY´yı yeniden yapılandıralım, Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu kuralım ki CHP ile yürütülen istikşafi görüşmelerde bunların bir kısmı üzerinde mutabık kalınmıştı. Üç yargı üst denetiminin oluşumunda TBMM´nin rolünü güçlendirelim. Dört özel üniversitelerin kurulmasında ve yurtdışındaki üniversitelerin Türkiye´de, Türkiye´deki üniversitelerin de yurtdışında faaliyet göstermelerine imkan tanıyacak düzenlemeleri yapalım" ifadelerini kullandı.