Tarih: 20.08.2015 15:26

DAEŞ´li Türk bakın kim çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı hedef alan videoda Türkçe konuşarak tehditler yağdıran DAEŞ terör örgütü emiri Abu Ammar kod adlı Fatih Acıpayam´ın (47), örgüte katılmadan önce yıllarca Bursa´da aşçılık ve seyyar tatlıcılık yaptığı, cami önlerinde tatlı sattığı ortaya çıktı.

Aslen Maraşlı olduğu, 20 yıl önce evlenip 10 yıl önce de Isparta´dan Bursa´ya taşındığı öğrenilen Acıpayam´ın, 2014´te mallarını satarak ailesiyle birlikte Bursa´nın Yıldırım İlçesi´nden ayrıldığı ve Kilis´ten Suriye´ye geçerek DAEŞ´e katıldığı belirlendi.

Acıpayam´ın bir yakını, şunları anlattı:

´NAMAZ NİYAZ BİLMEZDİ´

´´Isparta´da iken namaz niyaz bilmezdi. Ne olduysa burada oldu. Biz Cübbeli Ahmet Hoca´nın sohbetlerine giderdik. O içeriye bile girmez, kapıda tatlı satardı. Yıldırım İlçesi´nde 2014 senesine kadar tatlıcı dükkânı işletti. Suriye´ye gitmeden önce işyerini 100 bin liraya sattı.

´HAKKINIZI HELAL EDİN, BİZ SINIRI GEÇTİK´

"Gideceğini falan söylemedi. Engel oluruz, mani oluruz, şikâyet ederiz diye düşündü. Dükkânı satıp gizlice gitti. Bir gün işim düştüğü için tesadüf aradım, ´Hakkını helal et, biz sınırdan geçtik´ dedi ve telefonu kapattı. Kayınvalidesi bu olaylardan 3 ay sonra vefat etti. 

Ölüm haberini vermek için aradım, ´Allah´tan geldik, Allah´a döneceğiz´ diyerek telefonu yüzüme kapattı. Bir daha da haber alamadık. 10 sene öncesine kadar bir şeyi yoktu. Ne olduysa, birden cübbeyle, sarıkla gezmeye başladı. Telefonculuk yaptığı dönemde El Ensar Üniversitesi´ni bitiren bir vatandaş musallat oldu buna. Ondan sonra yoldan çıktı. Eşini de kendisine benzetti. Cumaya gitmezdi, ´Bu imamların ardında namaz kılınmaz´ derdi. Duyduğuma göre, arkadaşlarına ´Herkes şehit oldu, bir ben kaldım´ demiş."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —