Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde öğretmen atamaları, İsrail ile ticaret, dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar ve terörle mücadele gibi önemli konular ele alınıyor.

SİYASET 6.05.2024 16:54:00 0
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da başladı. Toplantının gündeminde çeşitli konular bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Kabine toplantısını işaret etmişti. Toplantıda, öğretmen atamalarının yanı sıra birçok önemli konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Toplantının ilk gündem maddesi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyor. İsrail ile ticarete yönelik alınan bazı tedbirlerin ekonomik etkileri de toplantıda ele alınacak. Bunun yanı sıra, bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde olacak.

Ekonomi bölümünde konuşulacak bir diğer konu ise, dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar olacak. Enflasyonun tek haneye düşüşünün hızlanması için gerekli tedbirlerin görüşülmesi planlanıyor. Ayrıca, kredi derecelendirme kurumlarının Türkiye için yapmış olduğu kademe artışı da değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in işaret ettiği gibi, bu yıl yapılacak öğretmen atamaları da Kabine'de belirlenecek. Öğretmen atamalarıyla ilgili sayısal ve stratejik planlamaların yapılacağı toplantıda, öğretmen ihtiyacı ve atanacak öğretmen sayısı masaya yatırılacak.

Terörle mücadeledeki operasyonların son durumu da Kabine toplantısının gündeminde yer alacak. Güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapılacak ve alınması gereken önlemler ele alınacak.

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Yükleniyor