Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde öğretmen atamaları, İsrail ile ticaret, dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar ve terörle mücadele gibi önemli konular ele alınıyor.

SİYASET 6.05.2024 16:54:00 0
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da başladı. Toplantının gündeminde çeşitli konular bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Kabine toplantısını işaret etmişti. Toplantıda, öğretmen atamalarının yanı sıra birçok önemli konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Toplantının ilk gündem maddesi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyor. İsrail ile ticarete yönelik alınan bazı tedbirlerin ekonomik etkileri de toplantıda ele alınacak. Bunun yanı sıra, bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde olacak.

Ekonomi bölümünde konuşulacak bir diğer konu ise, dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar olacak. Enflasyonun tek haneye düşüşünün hızlanması için gerekli tedbirlerin görüşülmesi planlanıyor. Ayrıca, kredi derecelendirme kurumlarının Türkiye için yapmış olduğu kademe artışı da değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in işaret ettiği gibi, bu yıl yapılacak öğretmen atamaları da Kabine'de belirlenecek. Öğretmen atamalarıyla ilgili sayısal ve stratejik planlamaların yapılacağı toplantıda, öğretmen ihtiyacı ve atanacak öğretmen sayısı masaya yatırılacak.

Terörle mücadeledeki operasyonların son durumu da Kabine toplantısının gündeminde yer alacak. Güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapılacak ve alınması gereken önlemler ele alınacak.

Başkan Bozbey’e saldıran iki kişi serbest bırakıldı

Başkan Özdemir emeklileri dinledi

CHP Heyetinden İl Başkanlığına destek ziyareti

BTSO Akademi iş dünyasının dönüşümüne rehberlik ediyor

GÜÇ Programı’na İTSO’dan destek: Gençler üretime hazırlanıyor

Bursa ile Litvanya arasında iş birliği mesajı

Mudanya Belediyesi'ne yıkım tepkisi: "Çözüm istiyoruz"

AK Parti’ye üç yeni katılım

Donald Trump: Yeniden aday olmak istiyorum

Bozbey’e saldırı bir kişinin değil bir sistemin sonucudur

Bakan Göktaş açıkladı: Aileler için kritik düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin emanetine sahip çıktık

Başkan Bozbey'e saldırı anı anbean kameralara yansıdı!

Bakan Tunç: Af söz konusu değil

Yurt dışı alışverişe sıkı denetim

Arda Turan ailesinin mutluluğuna ortak oldu

Engelsiz Bursa için 100 bin kişiye dokunan hizmet

AK Partili başkanlardan Bozbey’e yapılan saldırıya kınama

Başkan Aydın: En büyük sermaye insandır

2100 uyarısı: Türkiye nüfusu 25 milyona düşebilir

BAĞ-KUR ve GSS prim borçlularına müjde!

Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Galatasaray’ın rakibi oldu

Bursa dahil 63 ilde zehir tacirlerine darbe!

Venezuela’da ulusal yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vali atamaları

Başkan Bozbey'e saldıran kişinin kimliği belli oldu!

Başkan Bozbey'e Bursalı siyasilerden destek geldi

Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesine dair açıklama

Bakanlıktan fırtına ve çığ uyarısı

Başkan Bozbey'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi!

Yükleniyor