Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vali atamaları

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi kapsamında 19 ile yeni vali ataması yapılırken, 7 ilin valisi “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine atandı.

GÜNDEM 7.01.2026 09:59:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vali atamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kararnameyle; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Iğdır Valisi Ercan Turan, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yalova Valisi Hülya Kaya, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ile Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine getirildi.

Kararnameyle birlikte Mehmet Fatih Çiçekli Ardahan’a, Mustafa Fırat Taşolar Iğdır’a, Cahit Çelik Bingöl’e, Mustafa Koç Giresun’a, Hayrettin Çiçek Karaman’a, Ahmet Hamdi Usta Yalova’ya, Tahir Şahin Trabzon’a, Mehmet Makas Düzce’ye, Mehmet Fatih Serdengeçti Osmaniye’ye, Erdinç Yılmaz Eskişehir’e, Yavuz Selim Köşger Denizli’ye, Mustafa Yavuz Adana’ya, Murat Duru Aksaray’a, Ömer Kalaylı Kilis’e, Hüseyin Engin Sarıibrahim Kırıkkale’ye, Oktay Çağatay Karabük’e, Nedim Akmeşe Niğde’ye, Hüseyin Çakırtaş Çankırı’ya ve Önder Bozkurt Ağrı’ya vali olarak atandı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesiyle ataması yapılan valileri tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve takdirleriyle atamaları gerçekleştirilen sayın valilerimizi tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İllerimizde görevlerini başarıyla tamamlayan valilerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin emrinde, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında ülkemizin huzur ve güvenliği için İçişleri Bakanlığı ailesi olarak var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”

 

Nilüfer Meclisi’nde 20 dakikalık ara büyük krizi önledi

Halep’te SDG mevzilerine operasyon

Göktaş açıkladı: Destek ödemeleri yükseltildi

Bursa-Mudanya trafiğine kalıcı çözüm

İrfan Can Kahveci, Kasımpaşa kampına katıldı

TÜİK açıkladı: En kazançlı yatırım külçe altın

ABD’den ucuz Rus petrolüne yeni yaptırım adımı

Bursa’nın fethinin 700. yılına hazırlık

Osmangazi Meclisi 2026 Gündemiyle Toplandı

Yenişehir Belediyesi’nden rekor promosyon

Servis minibüsü, sac yüklü kamyona çarptı: 7 yaralı

Bursa'da tartıştığı ağabeyini sokak ortasında bıçakladı! O anlar kamerada..

ChatGPT’nin sınırları yeniden tartışılıyor

ABD: Venezuela petrolünü biz satacağız ve gelirleri kontrol edeceğiz

Motorine indirim geliyor!

Başkan Bozbey’e saldıran iki kişi serbest bırakıldı

Başkan Özdemir emeklileri dinledi

CHP Heyetinden İl Başkanlığına destek ziyareti

BTSO Akademi iş dünyasının dönüşümüne rehberlik ediyor

GÜÇ Programı’na İTSO’dan destek: Gençler üretime hazırlanıyor

Bursa ile Litvanya arasında iş birliği mesajı

Mudanya Belediyesi'ne yıkım tepkisi: "Çözüm istiyoruz"

AK Parti’ye üç yeni katılım

Donald Trump: Yeniden aday olmak istiyorum

Bozbey’e saldırı bir kişinin değil bir sistemin sonucudur

Bakan Göktaş açıkladı: Aileler için kritik düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin emanetine sahip çıktık

Başkan Bozbey'e saldırı anı anbean kameralara yansıdı!

Bakan Tunç: Af söz konusu değil

Yurt dışı alışverişe sıkı denetim

Yükleniyor