Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıf Haftası töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği insani yardımları ve İsrail ile olan ticari ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 6.05.2024 15:07:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Gaziantep'te düzenlenen Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları ve İsrail ile olan ticari ilişkilerine değindi.

Erdoğan, vakıfların önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin son 21 yılda 5 bin 500 ecdat yadigarı eseri yeniden ayağa kaldırdığını ve bu eserlerin ülke kültürüne katkı sağladığını belirtti. Bugünkü törende 201 vakıf eserinin toplu açılışının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Gazze'ye yapılan insani yardımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar toplam 50 bin tona ulaşan insani yardımla Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülkelerden biri haline geldiğini dile getirdi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin aldığı tavrı da vurguladı.

İthalat ve ihracat konusunda ise Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini tamamen durdurduğunu açıkladı. Bu adımın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin net bir duruş sergilemesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf insanı olarak ödül alan Bayram Kızılaslan'ı da tebrik ederek, Türkiye'nin vakıf kültürüne ve insanına verdiği önemi vurguladı.


 

Dünya kupası yolunda önemli zafer!

Bursa’da yanan ormanlar 8 ayda yeniden hayat buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek

Marmarabirlik üreticiye son ödemeyi 17 Nisan'da yapacak

A Milli Takım’da Romanya maçı kadrosu belli oldu: 6 eksik

Milli maç heyecanı Bursa'da dev ekranlarda yaşanacak!

Donald Trump'tan NATO'ya tepki: Bizi yalnız bıraktılar

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Bursa’da kaçak sigaraya büyük darbe

UEDAŞ’tan elektrik güvenliğinde Ar-Ge atılımı

MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır

Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı

Edebiyat tutkunları Osmangazi'de buluştu

Çınarcık Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor

Can Ozan Bursa'da hayranlarıyla buluştu

Nilüferli bostan kaşifleri toprakla buluştu

Osmangazi Köprüsü’nde feci olay: Fenomen hayatını kaybetti

Bursa’da yol ortasında boks gibi kavga

Osmangazi Girişimcilik Zirvesi gençlerle iş dünyasını buluşturdu

Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yükleniyor

loading