Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 30 bin kilometre

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar - Şuhut Yolu Açılış Töreni’ne Canlı Bağlantı ile katıldı.

CANLI YAYIN 2.02.2023 14:11:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 30 bin kilometre

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da Şuhut-Afyonkarahisar Bölünmüş Karayolu’nun açılışına telekonferansla katılarak, Türkiye’nin bölünmüş yol uzunluğunun 2023’te 30 bin kilometre olacağını kaydetti.   
 Afyonkarahisar’da yapımı tamamlanan 22 kilometre uzunluğundaki Şuhut-Afyonkarahisar Bölünmüş Karayolu’nun açılış törenine telekonferansla katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afyonkarahisar, Marmara’nın, Karadeniz’in, Akdeniz’in ülkemizin batısında doğu ve güneydoğusuna uzanan tüm yolların kavşak noktasıdır. Termalin, tarımın turizmin şehri Afyonkarahisar’ın, Şuhut yolunun hayırlı olmasını diliyorum. Mühendisinden işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bölgedeki trafik daha güvenli işleyecek. Merkez ile Şuhut arasındaki yol 27 dakika yerine 12 dakika sürecek. Kolaylaşan güzergahıyla kabına sığmayan Afyonumuz yeni bir göz bebeği olacak. 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaptık. Ülkemizin bölünmüş yol uzunlu 2023’te 30 bin km olacak. Hamdolsun karayolu yatırımların pek az eksiğimizin olduğu bir döneme kavuştuk. Sadece yeni yol yapmakla kalmıyor, var olan yollarında gelişimini yapıyoruz” dedi. 

 “Türkiye’ye yapılan ulaştırma yatırımları 200 milyon doları buldu” 
 Türkiye’ye sadece ulaştırma yatırımlarının 200 milyon doları bulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımız bu yolları kullanarak sevdiklerine kolayca kavuşuyor, tatillerine rahatça yapıyor. Yolcu ve yük taşıması yapan araçlarımız rahat bir şekilde gidecekleri yerlere varıyor. Türkiye’ye yaptığımız sadece ulaştırma ve haberleşme yatırımları 200 milyar doları buluyor. Bu projelerde gönülleri kavuşturduk. Bütün yatırımlarımız cumhuriyet tarihinin en adil, eşitlikçe sosyal altyapısını kurduk. Artık ülkemizin her fertleri hayallerini gerçekleştirebilecek imkana sahiptir. Vatandaşlarımızın hayır dualarını almak tüm yorgunluğumuzu alıyor. Milli mücadele destanının yazılmasında büyük zafere ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ın Türkiye yüzyılı projesinde de öncülüğü kimseye kaptırmayacağına inanıyorum. 


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans ile katıldığı bölünmüş yolun açılış kurdelesi kesilerek yol trafiğe açıldı. 
 

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Yükleniyor