Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dış politika anlayışımızla sorumluluk üstlenmeye devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde yapay zekanın iletişimdeki etkilerini değerlendirerek Türkiye'nin küresel bir yapay zeka anlayışını güçlendirme kararlılığını vurguladı.

GÜNDEM 13.12.2024 12:52:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dış politika anlayışımızla sorumluluk üstlenmeye devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanlığı tarafından "İletişimde Yapay Zeka: Eğilimler, Tuzaklar ve Dönüşüm" temasıyla düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi 2024'e (Stratcom Summit 2024) yazılı mesaj gönderdi.

Sahasında bir dünya markası haline gelen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi vesilesiyle katılımcıları Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Kıtaların, iklimlerin, dillerin ve kültürlerin buluştuğu güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz." ifadesini kullandı.

"İletişimde Yapay Zeka: Eğilimler, Tuzaklar ve Dönüşüm" temalı zirve boyunca yapılacak tartışmaların, firmalar, kurumlar ve tüm ilgililer için yeni ufuklar açacağına inandığını belirten Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Uluslararası alanda güçlü bir aktör olarak öne çıkan Türkiye'nin, bölgede ve dünyada barış ve istikrarın tesisi için çok boyutlu diplomasi girişimlerini büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, mesajında "Karabağ'dan Balkanlar'a, Suriye'den Ukrayna'ya coğrafyamızın her köşesinde girişimci, çözüm odaklı ve insani hassasiyetleri gözeten dış politika anlayışımızla sorumluluk üstlenmeye devam edeceğiz." dedi.

 

"Türkiye İletişim Modeli, yenilikçi bir iletişim stratejisidir"
Türkiye'nin samimi duruşu ve fedakarane gayretleriyle zihinlerdeki yeri daha da belirginleşen Türkiye Yüzyılı vizyonunun, adaleti, emniyeti ve hakikati merkezine alan bir iletişim anlayışıyla şekillendiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Binlerce yıllık devlet tecrübemizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla oluşturduğumuz Türkiye İletişim Modeli de bu anlayışın en önemli tezahürüdür. Türkiye İletişim Modeli, ekonomiden kültür ve sanata, dış politikadan turizme, sanayi ve teknolojiden eğitime uzanan geniş bir yelpazede ülkemizin asıl potansiyelini göz önünde bulunduran yenilikçi bir iletişim stratejisidir. Türkiye İletişim Modeli, güçlünün değil, haklının sesini duyurmak için cesur ve ilkeli habercilik anlayışından taviz vermeyen bir yaklaşımın ürünüdür. İletişim Başkanlığımız, TRT'miz ve Anadolu Ajansımız başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın gayretleriyle, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne devam eden katliamından bütün dünyanın haberdar olmasını sağlamak, bu yaklaşımın en somut çıktılarından biri olmuştur."

Erdoğan, gerektiğinde hayatları pahasına hakikatin kitlelere ulaşması için gayret gösteren medya mensuplarını şükranla, İsrail'in saldırılarında vefat eden gazetecileri de rahmetle andı.

 

"Yeni teknoloji uzmanlarımızı ve girişimcilerimizi yetiştirecek programlarımızı hayata geçiriyoruz"
Bir tarafta bunları yaparken, diğer tarafta da son döneme damgasını vuran yapay zeka ve dijital teknolojilerin özellikle iletişim sektörüne sağladığı imkanları ve taşıdığı riskleri de tahlil etmeyi sürdürdüklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yapay zeka, küresel bir güvenlik sorununa dönüşen dezenformasyon ve manipülasyonun yayılmasına sebep olmakta, gençlere yönelik olumsuz içeriklerin yaygınlaşmasına hizmet etmektedir. Türkiye olarak her alanda olduğu gibi bu konuda da adaleti, ahlakı, vicdanı, insan haklarını gözeten küresel bir yapay zeka anlayışının güçlendirilmesini istiyor ve bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve Ulusal Yapay Zeka Stratejimiz çerçevesinde yeni teknoloji uzmanlarımızı ve girişimcilerimizi yetiştirecek programlarımızı hayata geçiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, forumun düzenlenmesinde emeği bulunanları da tebrik etti.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading